23948sdkhjf

Invita-fabrik lukker i tredje kvartal

Forhandlingerne om at flytte produktionen af Invita-køkkener fra Bording til Ølgod er nu afsluttet. 200 medarbejdere afskediges i løbet af sommeren, mens 30 får tilbuddet om at flytte med.
Tilbage i februar offentliggjorde køkkenkoncernen Nobia sin plan om at lukke Invita-fabrikken i Bording for istedet flytte produktionen til de mere moderne faciliteter i Ølgod, hvor man i forvejen producerer køkkener til HTH.

Efter knap halvanden måneds arbejde er planerne for flytningen nu på plads, og Nobia oplyser i en pressemeddelelse, at aktiviteterne i Bording indstilles i årets tredje kvartal. I forbindelse med lukningen vil 200 medarbejdere blive afskediget, mens 30 modtager tilbud om at flytte med til Ølgod.

- Vi bestræber os på at koncentrere produktionen af de forskellige brands omkring færre fabriksenheder for at udnytte kapaciteten mest muligt. Med større forretningsenheder øger vi muligheden for at effektivisere logistikken og for at implementere strukturelle ændringer, forklarer koncernchef Preben Bager.

Ifølge Nobia koster fabrikslukningen omkring 135 mio. svenske kroner i strukturelle omkostninger. Til gengæld forventer koncernen herefter at spare et beløb svarende til 80 mio. svenske kroner som følge af omlægningen.

Kilde: Nobia AB

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063