23948sdkhjf

Få den nyeste viden om træindustrien

Innovatorium i Herning danner i næste uge rammen om et gratis seminar med fokus på innovation og udvikling af nye materialer i træ- og møbelindustrien.
Seminaret er todelt, og første afdeling vil handle om modificeret træ, mens den anden tager sit afsæt i to internationale databaser med nye materialer.

Om formiddagen formidles resultaterne af et 3-årigt forskningsprojekt, som Udviklingscenter for Møbler og Træ (UMT) netop har afsluttet i samarbejde med bl.a. Teknologisk Institut og materialeproducenter fra ind- og udland.

Projektets parter har arbejdet med tre teknologier – Visorwood, varmebehandlet træ og Accoya – der alle har egenskaber, som bl.a. kan gøre bløde træsorter hårdere.

Målet har været at undersøge teknologiernes styrker og svagheder i forskellige sammenhænge med henblik på at industrialisere de modificerede produkter i den danske træindustri.

Ifølge strategisk udviklingsleder Svend Erik Nissen fra UMT er resultatet den hidtil mest detaljerede dokumentation af teknologierne, der er set i den danske træindustri.

Næste skridt i processen er at få vakt interesse blandt virksomhederne i branchen, og her er seminaret i Herning et skridt på vejen.

Erfaringer fra 30 materiale-workshops
Efter frokost vil der være fokus på, hvordan udviklingen af nye materialer kan udnyttes til at skabe innovation i danske virksomheder.

Eftermiddagens program tager afsæt i et større projekt, som bl.a. har budt på materialeworkshops hos 30 forskellige møbel- og tekstilvirksomheder.

Blandt deltagerne i projektet var Innovation Randers og Kjeldtoft Møbelsnedkeri, og de er inviteret med på seminaret for at fortælle om deres oplevelser.

Herefter vil der være præsentation af materiale-databaserne MaterialConnexion fra Milano og Innovatheque fra Paris. Afslutningsvis vil deltagerne få mulighed for at afprøve databaserne samt hente inspiration i en interaktiv udstilling af nye materialer.

Stadig plads til tilmeldinger
Bag seminaret står UMT og Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning. Det afholdes i Innovatorium, Birk Centerpark i Herning med start klokken 09.30.

Indtil videre har begge seminarer fået cirka 30 tilmeldinger, og Svend Erik Nissen påpeger, at der er plads til flere.

Læs mere om seminarerne og tilmelding på Udviklingscenter for Møbler og Træs hjemmeside
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.881