23948sdkhjf

Ingen vil betale for en ny Stingray-stol

Godt design kræver både lang tid og mange penge, men begge dele er ifølge designeren bag Stingray-stolen en mangelvare i dag.
Det er de færreste mennesker med interesse for møbeldesign, som ikke kender til den Stingray-stol, Thomas Pedersen designede som sit afgangsprojekt fra Arkitektskolen i Aarhus tilbage i 2002.

Og selv om Thomas Pedersen siden da har designet alt fra Concord-stolen, bordet Icicle og Sparkling-lamperne, så bekymrer han sig for, om der overhovedet er tid og penge til at designe kommende møbelklassikere i fremtiden.

- Jeg brugte rigtigt meget tid på at udvikle Stingray, og det er kun muligt at gøre, når man går på en uddannelse. I dag vil ingen betale mig for sådan et udviklingsarbejde på et halvt år, men til gengæld kan man så sige, at stolen nu arbejder for mig i stedet, siger han om signaturstolen, som i dag er med til at åbne døre for Thomas Pedersen.

En økonomisk hæmsko
For selv om Thomas Pedersen ikke kan leve af indtægterne fra stolen alene, så har den alligevel været med til at gøre livet som designer lettere for ham, ligesom et salg af prototypen sidste år indbragte Thomas Pedersen penge nok til, at han kunne fortsætte driften af tegnestuen Spark, som han grundlagde i Aarhus for godt ti år siden.

Køber af stolen var Thomas Graversen, der er direktør i Fredericia Furniture, som også forestår salget af de cirka 1.000 Stingray-stole, som hvert år sælges. Målt på stolens popularitet og omdømme burde det antal måske være højere, men Thomas Pedersen er bevidst om, at Stingray på sin vis begrænser sig selv fra at blive en storsællert.

- Økonomisk set har Stingray den hæmsko, at den i dobbelt forstand kræver sin plads. Det er en must-have, men der er sjældent plads til to samme sted. Derfor ryger der heller ikke mange af sted på kontraktmarkedet, og jeg tror, det højeste antal vi nogensinde har solgt på én gang, var 50 stole.

Perfekt til veer
Til gengæld har Stingray vist sig at være en yderst fleksibel stol, hvilket Thomas Pedersen har kunnet forvisse sig om gennem hustruen Trine, som har brugt den flittigt til at amme parrets to børn, der også har brugt stolen som en slags kravlegård i de første måneders levetid.

Og faktisk kan Stingray også gøre gavn endnu tidligere i processen, når det kommer til familieudvidelser.

- Made by Makers (århusiansk designfirma, red.) skulle designe et fødekar til sygehuset i Skejby, og her sagde en af jordemødrene i fokusgruppen, at Stingray-stolen var genial til at have veer i, fordi kvinden sad med den helt rigtige åbningsvinkel til bækkenet i den, fortæller Thomas Pedersen med et smil og en forsikrende kommentar om, at det altså trods alt ikke var en del af hans grundige research bag den moderne stoleklassiker.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078