23948sdkhjf

Kopimøbler: Danske producenter utilfredse med britiske lovgivere

En række danske producenter indleder nu en række retssager for at få stoppet britiske producenter af kopimøbler. Årsagen er, at Storbritannien lægger op til en lang indfasning af den nye EU-lov om ophavsret.
EU besluttede sidste år at indføre 70 års ophavsret for alt design, og det skaber problemer i Storbritannien, hvor man hidtil har opereret med en ophavsret på 25 år.

Den britiske regering skønner, at mindst 20.000 engelske arbejdspladser vil forsvinde, når den nye EU-lov indføres. Derfor lægger man op til en lang overgangsfase; formentlig på mellem tre og syv år. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Den britiske indstilling til lovgivning har skabt vrede i den danske møbelbranche, hvor man længe har kæmpet mod firmaer, der sælger kopier af danske designklassikere til danske forbrugere.

- En lovændring skal indføres straks. At indrette sig med en overgangsperiode, uanset længden af den, er en krænkelse af de danske designeres rettigheder, der er helt uacceptabel. Så enkelt er det, og det bør englænderne respektere, siger branchedirektør Flemming Larsen fra Træ og Møbelindustrien til Nordjyske Stiftstidende.

Fritz Hansen, Carl Hansen & Søn, Louis Poulsen, Erik Jørgensen og Fredericia Furniture har stævnet kopifirmaerne Replica Design, Interior Addict, IconM og Nlini. Desuden er planen at genoptage sagen mod en gammel kending; firmaet Voga. De første forhandlinger finder sted i Sø- og Handelsretten til marts, oplyser advokat Peter Schønning til Nordjyske Stiftstidende. Han forventer en afgørelse i løbet af et par år.

Artiklen er en del af temaet Kopimøbler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094