23948sdkhjf

Jubilaren HTH vil være Nordeuropas førende

50-årige HTH Køkkener er gået fra to iværksættere i et hønsehus til 1800 medarbejdere.
Alle virksomheder har sin egen oprindelseshistorie. For et af Skandinaviens største køkkenfirmaer, HTH Køkkener i Ølgod i Vestjylland, spiller et hønsehus en stor rolle i den historie.

Virksomheden, som i år kan fejre sit 50 års jubilæum, blev startet i 1966 i et nedlagt hønsehus af de to unge snedkerbrødre Hans Henning og Tonny Haahr, og meget tidligt satte de fokus på køkkenproduktion. Det lykkedes dem i løbet af få år at omdanne snedkerkøkkenet til et industrieventyr.

I dag – 50 år senere – er HTH vokset til at være en af Skandinaviens største køkkenproducenter med over en million producerede køkkenskabe om året på fabrikken i Ølgod i Vestjylland og 1.800 ansatte i hele Norden.

Allerede fra starten forstod grundlæggerne at aflæse tiden præcist. Da danskerne rykkede mod forstæderne, og parcelhusene skød op, stod HTH klar med køkkenerne. Siden er danskernes køkkendrømme skiftet mange gange, og i dag arbejder virksomheden intenst med innovation og udvikling af nye produkter, der er tilpasset danskernes hverdag anno 2016.

Brødrene Haahr solgte deres livsværk tilbage i 1983 til svenske Swedish Match, der i 1996 videresolgte HTH til en anden svensk køkkenkoncern Nobia, som stadig ejer HTH Køkkener.

- Som køkkenmand er det svært ikke at blive lidt nostalgisk, når man ser HTH’s rejse fra hønsehuset til den virksomhed, vi har i dag. Det er i vores historie, vi kan se vores værdier og kultur. De første 50 år fortæller også, hvad HTH kan opnå de næste 50 år. Da brødrene Haahr startede, var der viswt ingen, som troede på, at de var ved at skabe den førende køkkenvirksomhed i Danmark. Men det mål er nået, og siden nåede vi også målet om at blive førende i Skandinavien. Nu skal vi videre, og i HTH har vi sat os et nyt mål. Vi vil være Nordeuropas førende køkkenvirksomhed. Det er en stor opgave, og vi kommer til at tage det bid for bid, fortæller Lars Bay-Smidt, der er adm. direktør i HTH.

Dansk produktion
HTH har produceret deres køkkener i Danmark gennem alle 50 år, og der er ikke udsigt til, at det bliver forandret.

- Med den effektiviseringsproces vi har været igennem de seneste otte år, tror vi på dansk produktion. Vi har bevist, at det kan betale sig fortsat at producere i Danmark, fastslår Lars Bay-Smidt.

HTH har butikker i seks lande fortrinsvis i Norden og har i alt 1.800 medarbejdere, hvoraf de 800 har arbejdsplads i hjembyen Ølgod.

Innovation med andre
Innovation har været et fokusområde for HTH, allerede før begrebet blev opfundet. Man har altid arbejdet på at være i front, når det handler om at udvikle nye produkter til køkkenet.

- Vi satte ekstra skub i innovationsstrategien, da vi i 2014 oprettede vores eget Innovation Center på fabrikken i Ølgod. Her eksperimenterer møbelsnedkere og designere i jagten på nye features til køkkenet. Allerede sidste år sendte vi tre nye interessante produkter i produktion, og de ligger klar i butikkerne nu. Vi arbejder med innovation både lokalt og globalt i koncernen, og sammen med vores søsterbrands udvikler vi produkter som svar på internationale trends og standarder. På det seneste har vi også arbejdet med partnerinnovation sammen med de danske firmaer Linak og Opalum. Det er der allerede kommet ét meget spændende produkt ud af, som vi kalder MagicMove ID, siger Lars Bay-Smidt.

Teknologi i køkkenet
Lars Bay-Smidt er sikker på, at fremtidens køkkener bliver anderledes end dem, vi kender i dag. Det betyder, at HTH vil blive en anderledes virksomhed i de kommende år og årtier.

- Nogle gange oplever vi modeluner, og de går jo over. Men mange forandringer er mere fundamentale. Vi vil få mere teknologi ind i køkkenerne år for år. Køkkenet bliver formentlig genanvendeligt for at spare på klodens ressourcer. Stadig flere kommer til at bo i byerne på knap plads, hvilket stiller store krav om mere fleksible køkkener og køkkener, hvor vi kan meget mere end at lave mad og spise. Køkkener og boligindretning bliver to sider af samme sag. Derfor kommer HTH også til at arbejde bredt med boligindretning i fremtiden, lyder vurderingen fra Lars Bay-Smidt.

HTH Køkkener
HTH er grundlagt af brødrene Hans Henning og Tonny Haahr i Ølgod i Vestjylland i 1966
HTH er i dag at finde på markederne i Danmark, Norge Sverige, Finland, Island og Tyskland
Virksomheden har 1.800 ansatte
Fabrikken i Ølgod producerer over en mio. skabe om året
HTH er ejet af svenske Nobia
Nobia ejer blandt andet også de to danske køkkenbrands Invita og Uno Form.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094