23948sdkhjf

TI styrker IT

[i]Teknologisk Institut (TI) ønsker at styrke vidensformidlingen på IT-området. I den forbindelse tilbyder man en række nye ydelser.[/i]
Hvert tredje år ryster TI posen for at finde ud af, hvad der er hot og hvad der er not indenfor informationsteknologiens overordnede strømninger. Det betyder at i år har man udpeget tre 3 fokusområder.

Virksomhedernes digitale adgang til servicemarkedet bliver ét fokusområde. Her vil der især blive udfordringer for SMV’erne, idet de mødes af nye konkurrenceparametre, hvor de største virksomheder med længere tradition for avanceret IT-anvendelse og -implementering har langt lettere ved at omstille sig til og udnytte integrerede forretningsgange.

Initiativerne inden for området har indtil nu - af naturlige årsager - fokuseret på de offentlige myndigheder og institutioner. En forudsætning for opnåelsen af det fulde potentiale er imidlertid, at også erhvervslivet bliver i stand til at udnytte digitaliseringen af den offentlige sektor.

Med udgangspunkt i teknologiens udvikling sætter Teknologisk Institut fokus på ITIntelligent systemintegration bliver et andet fokusområde. Det gælder for virksomhederne om at høste værdien af "IT i al ting".

Allerede i dag øges opmærksomheden på fordele ved at integrere intelligente komponenter i bygningssammenhænge og i produktionsanlæg. I bygningssammenhænge er målet fx at øge produktiviteten gennem en bedre velfærd hos medarbejderne ved en mere effektiv og individuel klimastyring. I produktionssammenhæng er målet at øge produktiviteten ved tidlig fejlfinding, effektiv ressourceudnyttelse, reduktion af flaskehalsproblemer m.m.

Endelig vil man også se nærmere på ”nomadisk computing”, eller når teknologien og forretningen flytter sig med os.

Nøgleordet for disse og de kommende års teknologiske udvikling er mobilitet. Formålet med dette projekt er at gøre den eksisterende teknologi mere fleksibel og brugervenlig og dermed også mere lukrativ for de virksomheder, der udbyder tjenester ved hjælp af teknologien. Projektet skal integrere de mobile teknologier med virksomhedernes øvrige systemer, og teknologien skal i langt højere grad designes ud fra virksomhederne og brugernes behov og opfattelse end med udgangspunkt i de muligheder, teknologien tilbyder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078