23948sdkhjf

Med prisvinder på eventyr i Amazonas

Vinderen af FSC Design Award – Mette Schelde – er landet i Brasilien, hvor hun skal være med til at sætte sit vinderdesign i produktion. Følg Mettes rejse her på Wood Supply.
Med bordet "SideTable" løb Mette Schelde sidste år med sejren i FSC Design Award foran 76 andre bæredygtige design.

Hun er netop nu på sin vinderrejse i Brasilien, hvor hun blandt andet besøger en FSC-certificeret regnskov i Amazonas og et lokalt værksted.

I samarbejde med FSC Danmark vil vi her på Wood Supply i den kommende tid følge Mette og resten af FSC-delegationen fra sidelinjen. Det sker via en blog, som vi gengiver her på portalen.

Dag 1: Blandt slanger og indpakkede kufferter
Så er rejsen i gang.

Målet er Amazonas' regnskov, hvor Mette skal bygge prototyper af det bord, som hun vandt FSC Design Award med. Arbejdet skal foregå på et værksted hos Orsa, hvor hun i samarbejde med lokale folk skal lave disse prototyper.

Rejsen til værkstedet i Amazonas er dog en lang og begivenhedsrig tur. Mette og resten af gruppen landede i byen Macapá, som ligger på ækvator ud til Amazonas-floden. Set fra luften lå byen som en lille prik i et grønt og tæt bevokset landskab.

Vi åndede alle lettede op, da alt bagagen var nået frem til den lille lufthavn, hvor vi blev hentet i to pick-up trucks. Herefter ventede der os en syv timer lang køretur gennem regnskoven, hvor en rød og hullet grusvej var den eneste vej til Monte Dourado, hvor værkstedet ligger.

På den bumlede rute var vi glade for chaufførernes kunnen og bilernes støddæmpere, men vi blev dog alligevel kastet fra side til side på bagsædet af de store biler. Under vores ’rally’, som chaufførerne kaldte turen, mødte vi et par slanger og et bæltedyr, som havde forvildet sig ud på grusvejen.

Da vi endelig nåede frem til landsbyen, var det for længst blevet mørkt, og den kraftige regn havde meldt sin ankomst. Her troede vi, at rejsen mod værkstedet var slut, men til vores overraskelse skulle vi først krydse floden Rio Jari i en lille bananbåd.

Den lange rejse havde sat sit præg på vores kroppe, og vi var alle klar til at ligge udstrakte i en seng. Efter en kort tur i taxa nåede vi endelig frem til vores hotel, hvor vi hurtigt fandt frem til værelserne og sagde godnat. Vores fotograf Brian var dog mere sulten end træt, da han i nattens mulm og mørke fik bragt en sandwich til sit værelse af en sød brasiliansk receptionist.

Om rejsen
Mette Schelde skal besøge Orsa Florestal, som driver store skovområder i Amazonas. Orsa arbejder med FSC og en lang række sociale projekter med udgangspunkt i ansvarlig skovdrift. Mette skal bo og arbejde i området ved Monte Dourado tæt på Amazonasfloden og helt tæt på naturen.

Om FSC Design Award
For femte år i træk sender FSC Danmark i år en ung designstuderende på en rejse ud i verden. Formålet er at åbne fremtidens formgiveres øjne for skovenes værdier og at vise dem, hvordan FSC er en stor del af løsningen på bevarelsen af vores skove.

De unge designere får samtidig en udfordring stillet på deres rejse. De skal udforme prototyper på deres designs i samarbejde med lokale værksteder og i lokale træsorter. I år går rejsen for første gang til Brasilien.

Konkurrencen udskrives af FSC Danmark, WWF Verdensnaturfonden og Nepenthes og støttes af DLH, PA Savværk, JYSK, Trip Trap, Ikea og FDB. Rejsen til Brasilien støttes af Orsa Florestal og EuroAmerican - Travel & Sustainable Tourism.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11