23948sdkhjf

Webshop-baseret møbelfirma vil have flere fysiske butikker

For ti år siden overtog indehaver af KontorMøbler Torben Møller det, der dengang var tidens svar på en webshop:

På hjemmesiden kontormoebler.dk kunne kunderne se en billedsamling fra Torben Møllers varesortiment og efterfølgende skrive en mail til ham for at foretage den egentlige bestilling.

Dengang var det alene Torben Møller og hans arkivmappe, der stod bag KontorMøbler, men i takt med en stigende interesse for den nu egentlige webshop er antallet af medarbejdere også steget og tæller i dag ti medarbejdere.

Men trods den stigende interesse for KontorMøblers webshop går virksomheden nu nye veje:

- Vi har en glimrende webshop i dag. Men hvis vi skal vækste fremadrettet, tror vi på, at de fysiske butikker er nødvendige, siger han, selvom han ved, at mange af hans konkurrenter de seneste år har lukket butikker, fordi kunderne i stigende grad handler på nettet.

Efterspørgsel på fysiske butikker
Møbelfirmaet har allerede nu showrooms i Aarhus og København samt et ubemandet showroom i Skive, men inden udgangen af året håber Torben Møller på at kunne præsentere yderligere tre butikker i Odense, Vejle og Aalborg.

Det er særligt kunderne på Fyn, der har fået KontorMøbler til at træffe beslutningen om at starte de nye butikker. I dag kører virksomhedens kunder fra store dele af landet for at komme til butikken i Aarhus, og særligt fynboerne har haft et ønske at kunne møde fysisk op i en butik for at se produkterne:

- Man kan skrive rigtig meget på nettet og finde nogle gode billeder, men man kan ikke forklare den oplevelse, som man kan få i en fysisk butik, siger Torben Møller som forklaring på, hvorfor kunderne vil have de fysiske forretninger. 

En oplevelse på tre ben
Ikke alene behovet for at mærke og se produkterne er årsagen til, at KontorMøbler fremover har yderligere tre butikker.

Torben Møller tror på, at service ansigt til ansigt og vejledning fra indretningskonsulenter også er et vigtigt element i de nye forretninger. Sammen med muligheden for at se, føle og mærke produkterne skal det være grundlaget for de nye butikker fra KontorMøbler.

- Vi skal tilbage til rødderne. Vi udspringer af en servicebranche, og det skal vi huske på, siger Torben Møller til trods for, at han ved, der er store økonomiske omkostninger ved at drive de fysiske forretninger frem for at fokusere på den online webshop.

Det er endnu uvist, hvordan de tre nye butikker skal etableres. KontorMøbler leder lige nu efter personer i branchen, der kunne have interesse i et samarbejde - enten ved at starte en butik op fra bunden eller ved at indgå samarbejde med allerede etablerede butikker. Samtidig gør KontorMøbler sig tanker om at gøre butikkerne til franchise på sigt.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094