23948sdkhjf
Del siden
Annonce

”Making a difference” med den 53. Europæiske UFEMAT konference

I år sætter konferencen fokus på klima, energi og miljø, og hovedtaler er EU-kommisær Connie Hedegaard, der i 2010 fik tildelt UFEMAT-prisen “The European Building Materials Award”.

Konferencen afholdes denne gang i København fra den 15. til 17. september 2011. UFEMAT er sammenslutningen af nationale, europæiske foreninger af tømmerhandlere og byggemarkeder samt byggematerialeproducenter.

Fokus på bæredygtigt byggeri

Årets UFEMAT konference sætter fokus på klima, energi og miljø og på, hvordan producenter og leverandører af byggematerialer kan gøre en forskel på dette område.

UFEMAT er utrolig glade for at kunne præsentere Connie Hedegaard som konferencens hovedtaler. Hendes opbakning til bæredygtige løsninger og tiltag for leverandører og forhandlere i byggebranchen samt hendes indsats som Klima- og Energiminister i forbindelse med COP 15 i København er årsagen til at hun i 2010 modtog UFEMATs byggepris. Prisen gives til en person eller en organisation, som har skabt merværdi for byggeindustrien og er udvalgt blandt indstillinger fra samtlige af UFEMATs 16 nationale medlemsforeninger.

Netop bæredygtighed var den afgørende faktor for hendes tildelingen af ”European Building Materials Award”, og dette emne er også grundstenen i års konference, hvor bl.a. associeret partner, Søren Øllegaard, fra det internationale anerkendte arkitektfirma, Henning Larsen Arkitekter, givet sit bud på bæredygtige boliger og arkitektur.

Innovationer som gør en forskel

Konferencen præsenterer ligeledes danske firmaer, som på hver deres punkt gør en klima-, energi- eller miljømæssig forskel.

Konference rejser desuden spørgsmålet om, hvordan klima, energi og miljø håndteres i fremtidens byer og boliger, og professor Holger Bech Nielsen, Niels Bohr Instituttet, giver sit bud på et af livets stores spørgsmål ”Hvor kommer vi fra, og hvor er vi på vej hen?”.

Grønne profitter

Producenter og leverandører af byggematerialer har forstået, at bæredygtighed er vejen frem. Adm. direktør Karel Van Eetvelt, UNIZO, spreder lys over, hvor profitabel denne fremtid kan blive. Under titlen ”How green makes money” uddyber han mulighederne inden for den ”grønne” byggeøkonomi.

EU's regulativ for byggematerialer

Et andet vigtigt tema på konferencen er diskussion af EU's regulativ for byggematerialer, som EU godkendte i starten af 2011, og som træder i fuld kræft fra 1. juli 2013.

Gæstetaler er afdelingschef for byggeri i EU's Generaldirektoratet for Erhvervspolitik,
Vicente Leoz-Argüellers, som gennemgår de nye krav byggematerialeleverandørerne skal opfylde.

Yderligere oplysninger:

Det fulde program kan ses her.

Adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen -TUN, tlf.: 45 80 78 77, fax: 45 80 78 87, e-mail: pt@tun.dk.

UFEMATS general sekretær Marnix Van Hoe på ufemat@ufemat.dk.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Send til en kollega

0.031