23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Idealcombi leverer vinduer til Danmarks første energi-plus skole

Danmarks første energi-plus skole kommer til at ligge i Sønderborg og det er Sønderborg Produktionshøjskole, der står bag projektet. Det første spadestik til byggeriet er nu taget og bygningerne begynder så småt at tage form.

Produktionshøjskolens ambition er at skabe en skole for moderne design og energirigtige byggematerialer i en fleksibel arkitektur.

Idealcombi er valgt som leverandør af vinduer til skolen med den helt nye energiserie Nation Energy. Skolen vil fremover også fungere som et udstillingsvindue for energirigtige produkter. Den skal producere mere energi end den forbruger, og energitilskuddet skal baseres på alt fra ekstra isolering til solceller og vinduer med lav u-værdi.

Man har valgt Nation Energy da elementerne med sine standard 3-lags ruder har så gode energi-værdier, at de vil samlet set bidrage positivt til byggeriets energiregnskab.

- Det er et spændende projekt, der fremadrettet vil danne reference for kommende byggerier, siger Claus Winther, direktør for salg og marketing i Idealcombi. – Vi er selvsagt glade for at være med på et så gennemarbejdet frontløber-projekt, og det bliver meget interessant også i årene der kommer, at følge skolens energistrømninger, om man så må sige.

Rådgivende ingeniør Mike Madsen fra Grontmij A/S er begejstret for Nation Energy, der fuldt ud lever op til de krav, han forud for projektet har stillet til vinduernes energibalance. - Vi er gået en lille smule på kompromis med arealet af glas, men til gengæld har vi vundet meget på u-værdier og g-værdier i et differentieret glasvalg. Det har været en meget positiv oplevelse, at glassortimentet har været så bredt hos vinduesproducenten, at vi har haft mulighed for at vælge forskellige glastyper i de forskellige verdenshjørner uden meromskostninger. Det har betydet, at vi har forbedret vinduernes samlede energibalance ved at gå i dybden med regnestykket og vælge forskellige rudetyper på de forskellige sider af bygningen.

Byggeleder Henning Lesch fra Sønderborg Ingeniør & Byggeforretning A/S (SIB) er glad for samarbejdet med Idealcombi, og har gennem hele processen oplevet en seriøs og god rådgivning. – Vi har stor respekt for en leverandør, der ikke prøver at sælge os sol og måne, men som kommer med det bedste, han står for. Nation Energy er et yderst solidt produkt med mange fordele både hvad angår design og energi-værdier. Vi har haft en tæt dialog både med konsulenten vedrørende elementer og rudetyper og også med Idealcombi’s serviceafdeling, hvor vi har haft et fint samarbejde, om den bedste monteringsløsning af de tunge elementer.

Claus Winther slutter - Vi har haft et rigtig godt forløb med de forskellige parter, og med den store fokus, der er på både passiv-byggerier og plus-byggerier, så er vi overbeviste om, at vi får mange flere sager af samme kaliber i en meget nær fremtid.

Idealcombi A/S
Nørre Allé 51
7760 Hurup
Thisted Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25829328

Send til en kollega

0.047