23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Europæisk møbelproducent vælger Busch

ADA Möbelfabrik får installeret central vakuumforsyning fra Busch Vakuumteknik. Ved at vælge dette vakuumsystem har ADA integreret en yderst rentabelt og pålideligt vakuumforsyning i produktionsprocessen.

ADA Möbelfabrik, med hovedkvarter i Anger (Østrig), er en af Europas største møbelproducenter.
ADAs ydmyge begyndelse, startede som en rebproducent omkring år 1900 har udviklet sig til en ultramoderne møbelproducent, der stadig drives som et familiefirma. Udover sin fabrik i Anger har ADA også produktionsanlæg i Ungarn og Rumænien. ADA polstrer møbler, senge, madrasser og lamelbunde, og producerer, via moderne produktionsteknikker, til det østrigske marked og mange andre europæiske lande. CNC-maskiner som bruges til fastholdelse af elementer får deres vakuumforsyning via et centralt vakuumanlæg produceret af Busch. 

Problemet
Indtil 2009 var der to CNC-maskiner (fig. 1) installeret på produktionsstedet i Anger med gitterbaserede opspændingsborde, med to tørtløbende lamelvakuumpumper på hvert bord og en sugekapacitet på 500 m³ pr. pumpe i timen. Disse vakuumpumper var konstant i brug gennem to hold skift, og eftersom de hver blev drevet af 15 kW motorer, forbruger de dermed en stor mængde energi. Desuden skulle vingerne i lamelvakuumpumperne udskiftes en gang om året pga. slitage.
Ledelsen hos ADA besluttede derfor at søge mod et mere økonomisk alternativ til deres vakuumforsyning, og de lagde særlig vægt på at få en ny CNC-maskine, som ville blive udstyret med to ekstra lamelvakuumpumper med 4 kW motorer.
De undersøgte derfor Mink® klovakuumpumpeteknologi (fig. 2) fra Busch nøje.
I modsætning til almindelige lamelvakuumpumper fungerer Mink® klovakuumpumper (fig. 3) ved hjælp af en kontaktfri teknologi. Det betyder, at de roterende dele inde i vakuumpumpen ikke rører hinanden. Fordelen ved dette er, at Mink® klovakuumpumper skaber et vakuum, uden at der opstår slitage, så der er ikke brug for væsker som f. eks. olie eller vand i kompressionskammeret, som på en lamelvakuumpumpe. Behovet for vedligeholdelse og udskiftning af dele er reduceret kraftigt. Den eneste vedligeholdelsesopgave, der er tilbage, er et olieskift i gearenheden, der skal udføres hvert 20.000 driftstime.
En yderligere fordel ved Mink® klovakuumpumper er, at de, takket være deres kontaktfrie betjening bruger mindre strøm, hvilket har en meget positiv effekt på energiforbruget. Gennem diskussioner mellem ADA og Busch, blev idéen om centralisering af vakuumforsyning fremsat.

Løsningen
Busch designede derfor et skræddersyet centralt vakuumsystem til ADA, der består af otte identiske Mink® klovakuumpumper, hver udstyret med en sugekapacitet på 300 m³ i timen. Dette vakuumsystem giver en tilstrækkelig vakuumforsyning til to CNC bearbejdningsmaskiner og til de yderligere bearbejdningsmaskiner med vakuumblokke (fig. 4). En yderligere Mink® fungerer som en reservepumpe.
Denne pumpe bliver næsten aldrig brugt, men den kan bruges til at øge sugekapaciteten på systemet, så en ekstra CNC router kan tilsluttes vakuumsystemet.

Den krævede sugekapacitet varierer meget og afhænger i stor udstrækning af de anvendte materialer og størrelsen af emnerne. For eksempel, når materialer med et højt niveau af højt luftgennemtrængelighed bliver bearbejdet samtidigt, på hver af de tre tilknyttede bearbejdningsmaskiner, kræves der en højere kapacitet, end når massivt træ bearbejdes på alle maskiner på én gang. Kontrolsystemet for vakuumsystemet er derfor konstrueret på en sådan måde, at det kun er det nødvendige antal af pumper der er i drift. Alle andre pumper slukkes automatisk.

Fordelene
Energiforbruget for vakuumforsyningen ville være endt på op til 68 KW i tilfældet hvor de 2 CNC router, med to portal bearbejdningsmaskiner, hver var udstyret med to 15 kW lamelvakuumpumper blev installeret, med yderligere to små lamelvakuumpumper, hver med en 4 kW motor.
Det nye centrale vakuumsystem leveret af Busch, kræver 44 kW til de otte Mink® klovakuumpumper, som udgør en energibesparelse på 35 procent.
Takket være kontrolsystemet er de enkelte Mink® vakuumpumper kun i drift i gennemsnitligt 10 timer ud af 16 timer de to hold arbejder.
Dette giver yderligere energibesparelser på ca. 38 procent.

Mink® vakuumsystemet fra Busch har været i drift siden maj 2009 og har kørt fejlfrit siden da.
Ved udgangen af 2009 havde ledelsen på ADA allerede overvejet at købe et andet vakuumsystem til produktionsstedet i Körmend (Ungarn) på grund af den omkostningseffektivitet og drift pålidelighed, de havde oplevet med deres Mink system.

For at læse mere om ADA og deres produkter tryk her
Læs mere om Busch Mink her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.029