23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Case: Funktionel indretning med ‘Murphy bed’

Se hvordan møbelsnedker nåede i mål med en skræddersyet transformerseng med integreret grebsfrit design, der kombinerer æstetik med funktionalitet.

Når pladsen i boligen er trang, er der to ting at gøre: man kan indrette sig minimalistisk – eller optimere kvadratmeterne med funktionelle løsninger.
 
Møbelsnedker Rasmus Kvorning blev kontaktet af en kunde, som ønskede at indrette sin nye lejlighed med en række praktiske løsninger og funktioner, herunder et hjemmekontor, der kunne omdannes til gæsteværelse i én glidende bevægelse.
 
”Kunden ønskede en integreret Murphy-seng uden synlige beslag og som samtidig var nem at betjene. Det løste vi med Häfeles Teleletto-løsning, der kunne integreres i vores eget grebsfri design,” fortæller indehaver Rasmus Kvorning.

Læs også: LED: En gamechanger inden for microliving

Løsninger i fællesskab

En skræddersyet og skjult sengeløsning stiller krav til beslag såvel som design. For selv om sengebenene kan skjules i designet, skal de alligevel kunne folde sig ud, ligesom sengen også skal være nem at håndtere, når den skal i brug. 
 
”Funktion og holdbarhed er naturligvis afgørende for, hvilke beslag og hængsler jeg vælger, men det er også helt essentielt, at hardwaren ikke er synlig. Efter en god dialog med Häfele kom vi frem til en løsning, der var dimensioneret til projektet og kunne skræddersyes med eget design,” siger Rasmus Kvorning og tilføjer: 
 
”Jeg kender jo ikke alle produkterne. Derfor er det fantastisk at have en samarbejdspartner, hvor vi finder løsningerne i fællesskab, og som hjælper mig til at se muligheder, som jeg måske ikke selv havde tænkt på.”

Læs også: Häfele maksimerer hotellets potentiale

Funktionalitet mellem rillerne

Resultatet er en skabsvæg i olieret egetræ med indbygget seng og funktionelle æstetiske tilføjelser integreret i møblets lodrette linjer. 
 
”Vi har integreret grebet i rillerne mellem fronterne. På den måde kombinerer vi grebet med den lomme, som sengebenene kommer ud igennem. Ved at forlænge denne rille har vi fået grebet ned i en naturlig højde, hvor der også er god plads til, at benene ikke støder på konstruktionen, når de folder sig ud.” 

Se videoen af sengen i aktion!
 
Som en ekstra finesse, har Rasmus Kvorning integreret et natbord i skabskonstruktionen og efterfølgende tilføjet en sengegavl.
 
”Det har været en proces, hvor vi har testet det hele løbende for at sikre os, at benene falder rigtigt og står stabilt, at sengen er nem at folde ud, og at de tilføjelser, vi laver, ikke går på kompromis med funktionaliteten. Jeg har efterfølgende været forbi lejligheden flere gange og er super glad for at se, at konstruktionen og fronterne ikke har rykket sig en millimeter,” slutter han.

Se flere funktionelle løsninger her!

Häfele Danmark A/S
Elskjærbakken 3
7800 Skive
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21287903

Kontaktperson

Send til en kollega

0.035