23948sdkhjf

2000 stole fra Uganda skal finansiere 80-årigs næste møbelprojekt

Skønt Sven Eric Bagger med god samvittighed kunne lade sig pensionere, har den 80-årige nordjyde i stedet kastet sig ud i endnu et iværksættereventyr. På en ferie faldt han ved et tilfælde over en stol, der vakte hans interesse, og i dag står 2000 af de farvestrålende plastikstole stakket op på hans lager i Frøslev - klar til at finansiere endnu en af den aldrende iværksætters forretningsidéer.

Det skriver Nordjyske.

Sven Eric Bagger spottede de iøjnefaldende stole på en ferie i Uganda.

– Jeg sad i én af de her plasticstole og bemærkede, at man sad rigtig godt i dem. Designet virkede bekendt, og det viste sig, at de er tegnet af en italiensk designer tilbage i 60'erne, fortæller Sven Eric Bagger.

Han spurgte lidt omkring og fandt frem til, hvor stolene blev produceret.

– Og så tog jeg ud til deres hovedkontor, hvor jeg forsøgte at forklare mit ærinde til deres receptionist. Det fik jeg dog ikke meget ud af, for der var noget af en kommunikationsbarriere. Afrikanere er ikke vandt til at tænke i eksport, og jeg kom jo også ind som turist og ikke forretningsmand i jakkesæt, fortæller han.

Vil gerne samarbejde

Sven Eric Bagger lod sig dog ikke slå ud, og overbevist om potentialet i de forstærkede plastikstole vendte han et år senere tilbage til producenten, denne gang i selskab med en bekendt, der kunne agere tolk. Så begyndte der at komme fart i tingene, fortæller han:

– De er specialister i at fremstille alt i plast, og jeg gik meget op i selv at komme ud og lave kvalitetskontrol. Det var de vist ikke så vant til. Jeg besluttede mig for, at jeg ville have stolene i nogle farver med knald på, og så må tiden vise, om jeg skal bestille nogle hjem i mere neutrale farver.

Sven Eric Bagger bestilte i første omgang 2000 stole, 100 i hver farve, som nu står i enorme stakke på lageret i Frøstrup, hvor de venter på at komme ud til forbrugerne. Til formålet har han oprettet virksomheden Nice House Of Chairs med tilhørende webshop, hvor de fleste stole indtil videre bliver løbende afsat, men han er absolut ikke afvisende overfor at samarbejde med forhandlere.

– Vi er her jo alle sammen for at hjælpe hinanden, og derfor vil jeg også hellere end gerne samarbejde med andre, siger Sven Eric Bagger.

Et middel til et andet mål

Stolene er bare det seneste påhit, som den foretagsomme iværksætter har kastet sig over. Senest er han begyndt at overveje, om afrikansk kunst kunne blive et emne, han kunne gøre en forretning ud af. Men i virkeligheden er de mange salgseventyr først og fremmest et middel til at komme i mål med noget helt andet.

– Hvis man vil investere i opfindelser, skal der penge i kassen, siger Sven Eric Bagger helt kort.

I 10 år har han arbejdet på at udvikle et opbevaringssystem med patenterede "usynlige" samlinger, udført i aluminium-komposit. Reolerne, der er døbt "Boxal" kan sammensættes på kryds og tværs, og leveres i alle tænkelige farver.

– Jeg var i Løvens Hule med projektet, hvor det fik lidt en hård medfart. De endte også med at sige nej tak, men det gjorde mig ikke noget, for jeg vidste, at vi nok skulle komme i mål. Det ville bare tage lidt længere tid, siger Sven Eric Bagger.

Selvom vejen hertil har været lang og sej, håber Sven Eric Bagger på at kunne få i produktion af Boxal i gang i løbet af i år. Det kræver dog i første omgang, at de 2000 stole bliver solgt, så der bliver plads i lokalerne på Håndværkervej i Frøstrup. Det har den erfarne iværksætter dog fuld tiltro til nok skal lykkedes, for som han siger:

– Jeg har da tænkt over, når jeg læser dødsannoncerne i avisen, at mange af dem efterhånden er yngre end mig. Men jeg vil dø med skoene på. Livet er for spændende til ikke at prøve nogle ting af.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078