Skarpt fokus sikrer inventarvirksomhed tocifret millioninvestering
Glostrup-baserede Stykka har i en ny investeringsrunde sikret sig et tocifret millionbeløb og prominente navne i ryggen. Virksomheden, der blev stiftet i 2018, har med sin digitale tilgang til inventar- og særligt køkkenproduktionformået at lande flere store aftaler gennem de seneste år, og nu udvides ejerkredsen med Pandora-familiens investeringsselskab North-East Family Office, The Footprint Firm samt en række prominente erhvervsfolk.
– Vi er begejstrede for at have sikret opbakning fra en gruppe af investorer, der deler vores vision for en bæredygtig og cirkulær fremtid i byggebranchen, siger stifter og adm. direktør Jarl Vindnæs, der ikke lægger skjul på, at ambitionerne i Stykka er store.
– Med deres støtte kan vi skruer yderligere op for hastigheden med at udvide vores markedsandele og levere innovative løsninger til vores eksisterende kunder herhjemme men også i højere grad supporterer den stigende interesse vi oplever udenfor landets grænser, lyder det.
Et stærkt kort på hånden
Investeringen lander i en tid, hvor det ellers kan være svært for startups at rejse penge. Hos Danske Bank Growth, der arbejder med nordiske iværksættervirksomheder, beretter man om en generel opbremsning i det danske venturemarked, men ifølge Kent Due-Frederiksen, Global Head for den del af banken, har nogle virksomheder et ekstrastærkt kort på hånden i det nuværende investeringsklima.
– Selvom det generelle venturekapitalmarked for startups er blevet vanskeligere, er investorerne stadig tiltrukket af virksomheder med et stærkt engagement i bæredygtighed og ESG. Stykka er et godt eksempel på en virksomhed, der har indlejret disse værdier som en central del af deres forretningsmodel, udtaler han.
Ifølge Ken Due-Frederiksen anerkender investorer således, at unge virksomheder med et stærkt ESG-fokus står bedre rustet til at navigere i fremtidens udfordringer og udnytte nye muligheder.
– Disse startups har tendens til at udvise større modstandsdygtighed og langsigtet bred værdiskabelse, hvilket i sidste ende tiltrækker investorer, forklarer han.
En af de investorer, der i denne omgang er blevet tiltrukket, er The Footprint Firm, der beskæftiger sig med rådgivning og investering med et bæredygtigt fokus, og ifølge adm. direktør Emil Skals er udefrakommende krav og lovgivning ligeledes med til at skubbe de danske investeringskroner i en grønnere retning.
– Den nye EU-taksonomi har skabt en stigende efterspørgsel efter startups, der prioriterer bæredygtighed. Stykkasfokus på livstidsforlængelse er altafgørende for at mindske den samlede udledning i byggeriet en branche som står for 40 procent af de globale drivhusgasudledningerne, siger han.
Med kapitalrejsningen er ejerkredsen bag Stykka, udover de to virksomheder, blevet udvidet med tidligere Danica-direktør Per Klitgård, NREP-stifter Rasmus Nørgaard, Arne Due, der er chef for strategiske investeringer i Lundbeck Fonden, samt Stykkas ledelse.