600 så på robotfyrtårnes fælles trædomicil
Siden begyndelsen af marts 2022 har NCC været i gang med at bygge et nyt, fælles domicil i træ for de markante robotfirmaer Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MIR).
Nu er byggeriet af det nye, fælles hovedsæde i træ nået så langt, at det har været tid rejsegilde.
Traditionen tro blev der i anledning af rejsegildet budt på lidt mad og drikke til håndværkerne på projektet i det, der på et tidspunkt bliver bygningens kantine og køkken. Omkring 600 af de kommende brugere af huset var også med til rejsegildet for at se og fejre byggeriets fremdrift.
– Stemningen på pladsen er god trods en presset tidsplan, og håndværkerne virker glade for at være med på træprojektet, fortæller Claus Heinze, der er senior projektchef i NCC Building i Vest, ifølge en pressemeddelelse om markeringen.Byggeriet er skabt af 3XN/GXN, Moe (nu en del af Artelia) og Henrik Jørgensen Landskab.
Træmontage frem til sommeren
Monteringen af alle bærende trækonstruktioner udføres af NCC’s medarbejdere i egenproduktion; træmontagen forventes at vare frem til juni 2023.
– Det er et spændende projekt og især det, at det er i træ, gør det anderledes end det vante. Gennem totalentreprisen får vi mulighed for at bruge mange af vores kompetencer, som jo netop også omfatter flere træbyggerier, siger Claus Heinze.
Det nye hovedsæde er designet med meget åbne miljøer med træværk både i bærende konstruktioner og på væggene, så bygningerne får et varmt udtryk. Samtidig skal store panoramavinduer skabe samspil med den omgivende natur.
Træ fra tyskere
Byggeriet opføres i tre niveauer på det skrånende terræn, så det kommer til at ligge smukt integreret i landskabet omgivet af ældre træer og med udsigt over engene.
Søjler, bjælker og dæk bliver produceret i gran og leveres af Hess Timber GmbH fra Tyskland. I alt skal der monteres cirka 900 træsøjler og træbjælker. Derudover monteres der cirka 6.000 kvm CLT-dæk.
Kontoret forventes at være klar til overdragelse i starten af 2024.
Mobile Industrial Robots og Universal Robots er begge ejet af amerikanske Teradyne. De bygger det nye, fælles hovedsæde for at få plads til et stigende antal medarbejdere og for at skabe de optimale rammer for innovation og udviklingen af deres robotteknologi.