23948sdkhjf

Møbeltransportør køber op i udlandet

Nordic Transport Group vil "styrke og udvide" sig ind for møbeltransport

Den danske/nordiske speditørvirksomhed NTG Nordic Transport Group har været på indkøb. 

I juli indlemmede man således møbeldivisionen hos den italienske logistikvirksomhed Schenker Italiana og et tilhørende lager i den italienske by Como under NTG-paraplyen. 

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Schenker Italiana er et datter selskab af DB Schenker. I fremtiden vil virksomheden fortsætte som en selvstændigt datterselskab hos NTG, men fungerer i tæt samarbejde med NTG´s eksisterende møbelenhed, LTG Logistics.

- Købet af Schenker Italianas landbaserede møbellogistikaktiviteter understreger vores ambition om at styrke og udvide vores møbelvertikal. Ved at slå os sammen med vores møbelbrand, LGT Logistics, udnytter vi vores eksisterende ekspertise og kapacitet til at komme ind på et strategisk vigtigt nyt marked, udtaler Jesper Petersen, CEO for Road & Logistics hos NTG.

Ifølge pressemeddelelsen havde møbeldivisionen i det seneste regnskabsår en omsætning på 12,2 mio. euro og et driftsresultat på 0,5 mio. euro. Virksomheden har omkring 20 ansatte og råder ikke over egne kørertøjer.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvad NTG har betalt for forretningen.

Opkøb som strategi

Sommerens opkøb af henholdsvis den italienske møbeldivision og asiatiske Freightzen Logistics skal begge ses som et led i NTG´s langsigtede strategi.

Virksomheden har nemlig en målsætning om at lande et driftsresultatet på 1 mia. danske kroner senest ved udgangen af 2027, og har tidligere erklæret at opkøb er et af de vigtigste midler til at nå det mål. 

- Vi har købt mange selskaber gennem tiden, og det har vi også tænkt os at gøre i fremtiden. NTG skal bestå af mange flere selskaber i mange flere lande og vi arbejder hårdt på at ekspandere hver eneste dag, fortalte virksomhedens administrerende direktør, Mathias Jensen-Vinstrup, i et interview tidligere på året. 

Siden NTG blev dannet i 2011 har virksomheden foretaget mere end 30 opkøb. Inden NTG kan tilføje den italienske møbelspecialist til puljen, skal salget dog godkendes af myndighederne. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084