23948sdkhjf

Jysk runder milliardmilepæl i rekordår

Det seneste regnskabsår bød på fremgang på toplinjen for Jysk, der også melder om ny kunderekord

Med 3400 butikker på verdensplan er der basis for omsætning for et større milliardbeløb. 

Det er netop, hvad Jysk har realiseret i regnskabsåret 2023/24, hvor man er vækstet på 7,6 procent på toplinjen - og dermed runder et skarpt hjørne på 40 mia. kr. i omsætning. 

Det skriver Jysk i en pressemeddelelse forud for offentliggørelsen af sin årsrapport senere på året. 

Jysk

  • Grundlæggeren af Jysk, Lars Larsen, åbnede sin første butik i Danmark i 1979.
  • I dag beskæftiger kæden i alt 31.000 medarbejdere på verdensplan.
  • Jysk driver mere end 3400 butikker fordelt på 48 lande.
  • I 2022/23 omsatte kæden for 38,5 mia. kr. - i 2023/24 steg det nøgletal til 41,4 mia. kr. 

Kilde: Jysk

Helt præcist lander koncernens omsætning på 41,4 mia. kr. for 2023/24 - og samtidig har 11,9 mio. nye kunder fundet vej til Jysks butikker og online handel. 

Og det er ny rekord. 

- Vores regnskabsår fik en udfordrende start med færre salg, men takket være vores fokus på konkurrencedygtige priser og vores kvalitetsprodukter er det lykkes os at sætte endnu en omsætningsrekord for Jysk. Vi øgede også antallet af kunder i vores butikker i alle vores lande og online, samtidig med at vi er fortsat med at vinde markedsandele, udtaler Rami Jensen, adm. direktør i Jysk. 

I løbet af regnskabsåret, der løber fra 1. september 2023 til 31. august 2024, har Jysk åbnet 137 butikker - og samtidig annonceret planer om at åbne på det afrikanske kontinent - i Marokko - i foråret 2025. 

Tyske butikslukninger

Dog bød året også på butikslukninger, hvor det tyske marked tegnede sig for i alt 21 af slagsen. Det skete som en konsekvens af fusionen mellem Jysk Nordic og Dänisches Bettenlager - som i dag er blevet til One Jysk. 

- Ekspansion er en integreret del af vores DNA, selvom vi har lukket en række butikker som en del af færdiggørelsen af One Jysk. Vi ønsker at sikre, at vi fortsætter med at være profitable, mens vi vokser både uden for Europa og i vores eksisterende europæiske lande for at nå vores overordnede mål om 5.000 butikker med gode skandinaviske tilbud til boligen, udtaler Rami Jensen, der samtidig erklærer sig "meget tilfreds" med, at tallene for antal Jysk-butikker og -kunder "fortsætter med at stige hvert år". 

Jysk offentliggør sin årsrapport for regnskabsåret 2023/24 torsdag 28. november. 

Lars Larsen Group-kæden lancerede i slutningen af 2023 planer om at bygge et nyt, stort distributionscenter i Spanien, der skal fylde flere end 270.000 kvadratmeter. 

Læs mere om det byggeri og dets betydning for Jysks fortsætte vækst her

Se nøgletal for:
Læs mere om: regnskab detailhandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047