23948sdkhjf

Danske møbler hitter stadig i USA

En stigende interesse for bæredygtighed på kontraktmarkedet for møbler er med til at trække møbeleksporten til USA op for fjerde år i træk.
Den danske eksport af møbler til USA fortsætter den vækst, som i løbet af de sidste fire år har gjort de forenede stater til en af den danske møbelbranches største aftagere.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik har de danske møbelvirksomheder eksporteret for 491 mio. kr. til USA i løbet af årets første tre kvartaler, hvilket svarer til en stigning på 10,2 procent sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år.

Kontraktmarked trækker vækst
Udviklingen glæder naturligvis direktør for Træ- og Møbelindustrien (TMI), Flemming Larsen, som ser en sammenhæng mellem den stigende interesse for grønne og bæredygtige produkter på det amerikanske kontraktmarked for møbler og så den stigende danske eksport.

- Væksten hænger selvfølgelig meget sammen med kontraktmarkedet, men flere virksomheder har også fået flere penge og oplever øget aktivitet på det amerikanske marked. Samtidig er der nogle af high end-virksomhederne, som har det ganske fint på storbymarkederne i et land som USA, siger han til Wood Supply.

Fynske Carl Hansen & Søn er blandt de virksomheder, der har markeret med stor succes på det amerikanske marked de senere år, men også kendte navne som Leander, Rumas og Trip Trap har store planer på det amerikanske marked.

Norge har overhalet Tyskland
Ifølge Flemming Larsen er det da heller ingen tilfældighed, at de danske møbelvirksomheder nu klarer sig godt i USA, hvor mange i flere år har forberedt sig på et gennembrud.

- Det er altid en lang, sej kamp at trænge ind på et nyt marked. Men heldigvis kan vi se på tallene, at det nu er ved at lykkes for en række af de danske møbelvirksomheder, konstaterer TMI-direktøren.

Læs også: Møbeleksporten præsterer flot comeback

Den foreløbige eksport på 491 mio. kr. til USA udgør dog fortsat under en fjerdedel af, hvad der sælges for til Norge. Og ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik fortsætter eksportvæksten altså til nabolandet, som efterhånden er blevet den største aftager af danske møbler.

- Norge har faktisk overhalet Tyskland som det største eksportmarked for de danske møbelvirksomheder. Det skyldes blandt andet, at væksten i Norge er fin, men der er måske også tegn på, at udviklingen bliver lidt mere dæmpet fremadrettet, lyder prognosen fra Flemming Larsen.

Han kan samtidig glæde sig over, at kun Tyskland går tilbage af de fem hovedmarkeder, som til sammen udgør to tredjedele af den danske møbeleksport.

Amerikanske succeshistorier

Wood Supply har i løbet af det sidste års tid skrevet om flere møbelvirksomheder, der har haft succes med – eller store planer om – at eksportere til USA.

Læs blandt andre om:

Engelbrechts, som har fået en stor ordre fra en detailkæde i USA
Howe, som med de nyligt erhvervede IP-rettigheder til 40/4-stolen har store forventninger til det nordamerikanske marked
Getama, der vil øge den nuværende eksportandel ved blandt andet at satse på USA
Stouby Furniture, som forhandler om et repræsentantskab i USA
Gabriel, der har oprustet ved at ansætte flere sælgere i USA
Nørlund Træ, som ser stort eksportpotentiale i USA

Foruden dette mini-tema:
”Danske møbler stormer frem i USA”

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109