23948sdkhjf

Talenter deler Hay-pris

Juryen bag ”Hay Talent Award” kom på en svær opgave, da det største designtalent skulle kåres på Formland UPgraded. Derfor valgte de ikke bare én, men to vindere!
Formland UPgraded lagde fra land med uddeling af en ny talentpris, da den fire dage lange designmesse åbnede i MCH Messecenter Herning torsdag den 14. august.

Med ”Hay Talent Award” dystede designtalenter fra ind- og udland foran en international jury, som havde svært at finde én vinder. Flere end 800 indsendte designforslag blev reduceret til en finaleudstilling for 33 talenter – og blandt dem fortjente tyske Joel Hoff og svenske Hannah Waldron ifølge juryen sejren lige meget. Derfor deler de æren af at være de første vindere af ”Hay Talent Award” og førstepræmien, som i dagens specielle anledning blev sat op, så begge vindere modtog 10.000 euro.

- Vi har set et overvældende felt af talentfulde designere. Ofte går unge designere i den ’fælde’, hvor de blot refortolker eksisterende design og måske anvender det på en ny måde. Her har vi set både unikke materialevalg, kreative løsninger og ideer så gode, at man ind i mellem har tabt mælet. Det har været fantastisk, siger designer og jurymedlem Stefan Diez.

Det er den danske designvirksomhed Hay, der står bag prisen – og stifter Rolf Hay var lige så begejstret som Stefan Diez over niveauet:

- Det er en fantastisk mulighed for os i den etablerede industri at møde den næste generation af spændende designere. Vi kan både give dem modspil og sparring, men vi kan også etablere kontakter og samarbejder. Jeg har bestemt set produkter, man godt kunne forestille sig som en del af Hays portefølje, siger Rolf Hay.

Den internationale jury i Hay talent Award bestod af de anerkendte designere Stefan Diez (DE), Scholten & Baijings (NL), Andressen & Voll (NO), Big Game (CH), Sebastian Wrong (UK) og Doshi Levien (UK) samt Rolf og Mette Hay (DK) og trendekspert Mads Arlien-Søborg (DK).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109