23948sdkhjf

Spørgsmålstegn ved dansk-svensk samarbejde

I juni 2007 besluttede betyrelsen for Dansk Skovforening og bestyrelsen for svenske Södra at undersøge mulighederne for et nærmere samarbejde. Det har siden affødt en mængde spørgsmål om samarbejdets karakter. Dansk Skovforening har samlet en lang række svar på de hyppigst stillede spørgsmål.
Wood Supply bringer her en redigeret udgave af svarene på de hyppigst stillede spørgsmål angående samarbejdet mellem Dansk Skovforening og Södra. Nederst på siden finder du et link til den komplette liste.

Hvad er formålet med et samarbejde?
• At kunne tilbyde danske skovejere at sælge træ på samme attraktive vilkår som Södras svenske medlemmer.

Ender dette med en fusion?
• Nej. En fusion mellem Skovforeningen og Södra kommer ikke på tale.

Hvorfor er det attraktivt at sælge træ til Södra på medlemsvilkår?
• I salgsprisen er indeholdt en såkaldt indsatskapital som er skovejerens opsparing i Södra. Opsparingen bliver forrentet og udløser desuden flere former for udbytte – både i forhold til hvor meget træ man har solgt til Södra og hvor stor indsatskapital man sparet op i Södra. Tilsammen giver dette normalt et attraktivt netto for træet. Forklaringen er at skovejeren får andel af gevinsten ved råtræets forarbejdning.

Hvad får Södra ud af Skovforeningens indmeldelse?
• Södras primære interesse er at købe mere cellulosetræ fra danske skovejere gennem opbygning af leverandørloyalitet ved at tilbyde attraktive priser, medejerskab til træindustrien og uddeling af forædlingsgevinsten.

Hvad bliver DSHwoods rolle i Södrasamarbejdet?
• DSHwood er også blevet inviteret til at deltage i et eventuelt fremtidigt samarbejde. DSHwoods ledelse har endnu ikke besluttet om og i givet fald hvilket omfang selskabet ønsker at blive en del af en mulig fremtidig løsning.

Vil Södras opkøb af dansk nåletræ lukke danske nåletræsavværker?
• Næppe. Södra ønsker især mere cellulosetræ fra Danmark. Cellulosetræ købes ikke af danske industrier og eksporteres allerede i dag. Og samarbejdet med Södra vil ikke ændre at et lokalt savværk alt andet lige har større betalingsevne på grund af lavere transportomkostninger. Desuden kan lavere logistikomkostninger som følge af samarbejdet give danske savværker bedre mulighed for at købe træ i Sverige via Södra.

Dette var blot et udpluk af de mange spørgsmål de danske aktører indenfor træindustrien har stillet Dansk Skovforening.

På foreningens hjemmeside kan du finde flere spørgsmål og svar.



Kilde: Dansk Skovforening

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094