23948sdkhjf

Dansk møbeldesigner i utraditionelt samarbejde

Isabel Ahm har designet en ny sofa i samarbejde med tv-udbyderen Boxer. Projektet forsøger nu at rejse midler via Kickstarter.
Traditionelt har tv-udbyderne kun taget sig af det, der sker på skærmen. Men det er slut nu. Et samarbejde mellem Boxer TV og designeren Isabel Ahm har ført til udvikling af et nyt, fleksibelt sofakoncept.

Sofaen hedder ”Habits” og består af en række moduler, som kan sammensættes efter behov og livssituation.

- Som designer er mit afsæt at skabe løsninger på et problem. Da jeg begyndte at kigge nærmere på den måde, vi danskere opfører os på, når vi ser tv, var problemet åbenlyst. Nogle sidder i skrædderstilling, andre ligger med hovedet på siddepuden og benene slænget over ryglænet, mens en tredje gruppe sidder ret op og ned med hænderne foldet i skødet. Alle mennesker er forskellige, men det kan vores sofaer ikke imødekomme, siger Isabel Ahm om begrundelsen for at udvikle en ny sofa.

Forskellighed er den nye virkelighed
Isabel Ahms indsigter i danskernes sofavaner er blevet til ud fra en kvalitativ undersøgelse med billeder af danskerne i deres sofamiljøer, hvor hun har studeret danskerne i deres hjem. Derudover har Boxer TV støttet op om studierne med en omfattende befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion.

Undersøgelsen viser, at danske tv-seere bruger deres sofaer på en mangfoldighed af måder. For eksempel er 30 procent af danskerne ikke blege for at tage mad med i sofaen, mens 25 procent gerne snupper en lur i de bløde gemakker. Mere end halvdelen af os foretrækker at se tv sammen med andre. Forskellighed er den nye virkelighed.

- Som tv-udbyder har det været tydeligt for os længe, at danskernes tv-vaner er blevet mere og mere individuelle. Forbrugerne vil i stigende grad selv bestemme over kanaler og efterspørger derfor også løsninger, som er skræddersyet deres behov og samtidig giver mulighed for fleksibilitet. Da idéen til projektet opstod, var vi ikke sene til at se mulighederne og ikke mindst den skæve idé, siger Philip Philipson fra Boxer TV.

Kickstarter skyder sofaen i gang
Boxer TV har også hjulpet Isabel Ahm med at komme ud over rampen med at lave en prototype af Habits. Men nu skal den unge designer selv få sofaen til at leve og ud i de danske stuer.

Til det bruger hun den hastigt voksende crowdfundingportal Kickstarter. Som mange andre designere, iværksættere og kunstnere vil hun bede danskerne om økonomisk støtte til projektet og endda give helt særlige takkegaver til de danskere, som spæder til realiseringen af Habits.

På nuværende tidspunkt er der dog lang vej til det økonomiske mål på 166.200 kroner. Lykkes det ikke at rejse de nødvendige midler via Kickstarter, vil Isabel Ahn forsøge at få sofaen ind hos en producent eller rejse midlerne på anden vis.

Læs mere på www.kickstarter.com
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081