23948sdkhjf

Pressalit slap billigt efter krig med Tivoli

Østre Landsret afviste et krav på 20 millioner fra Tivoli, da en strid om varemærke skulle afgøres.
Den østjyske producent af toiletsæder, Pressalit, bruge forlystelsesparken Tivolis kendte mærke i et produkt, og det skal firmaet nu betale for, skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Et langvarigt retsopgør er foreløbig endt med, at Pressalit skal betale en halv million kroner til Tivoli, men det er langt fra et krav på 20 millioner, som Tivoli rejste.

Tivolis millionkrav blev første gang afvist af Sø-og Handelsretten i en dom i marts 2014, og nu fastholder landsretten den opfattelse.

Det startede med en licensaftale, hvor Pressalit måtte bruge Tivolis varemærke, men da Pressalit i 2011 registrerede Tivoli som et EU-varemærke gik forholdet i stykker og aftalen blev ophævet.

I 2011 blev forholdet imidlertid koldt. Det viste sig nemlig, at Pressalit havde registreret EU-varemærket Tivoli, hvilket var i strid med licensaftalen.

Landsretten forbyder med sin dom, at Pressalit fortsætter markedsføringen af toiletsæder, hvor navnet Tivoli indgår. Til gengæld var der ikke grundlag for at kræve 20 mio. kroner, mente retten - 40 gange så meget som det beløb, Østre Landsret fastsatte.

Begge parter skal betale deres egne sagsomkostninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078