23948sdkhjf

Finérproducent siger farvel til finér

Og det her har firmaet kastet sig over
Da PVH-Finér i Ribe var på sit højeste som finérfabrik, leverede den på livet løs til danske møbelproducenter.

Siden er det gået nedad bakke for finérefterspørgslen i Danmark. Produktionen flyttede til Polen og blev solgt fra. Og nu går PVH – Per Vesterby Hansen – fuldt ind i 3D-teknologi, som laver 3D-formede overflader til dør- og møbelindustri.

PVH Finér A/S bliver i den forbindelse til et rent ejendomsselskab, som udlejer produktionslokalerne i Ribe. PVH 3D-Finér bliver et nyt driftsselskab, som Per Vesterby Hansen vil drive sammen med medinvestorer.

Det fortæller han til Wood Supply.

- Det nye selskab skal leje sig ind hos det gamle, og det er fordi, medinvestorerne kun skal med ind i driften, siger han.

PVH 3D-finér har netop offentliggjort et regnskab, som viser et minus på 3 millioner, men Per Vesterby Hansen bedyrer, at selve produktionsdriften balancerer. Han siger, at det er afskrivninger efter den gamle finérproduktion, som især præger.

- Alene det gamle varelager afskriver vi nu med 2,5 millioner kroner, fordi det ikke er mere værd for os nu. Ud til højre med det, har vi sagt, siger Per Vesterby Hansen.

PVH arbejder med en 3D-teknologi, som presse formgivne fordybninger i MDF-plader.

- Forestil dig, at man skulle fræse det samme med en CNC-maskine. Det ville tage en halv dag. Vores teknologi presser mønstre ud med højtryk, som ikke bryder overfladen, fortæller han.

PVH samarbejder allerede om en dørserie med dørproducenten Jeld-Wen, og der er blandt andet også et skabslågeprojekt i gang med Bolia.

Per Vesterby Hansen forventer stor fremgang i den kommende tid for virksomhedens 3D-teknologi.

Og finérproduktionen?

Lige nu er finéroverflader på vej tilbage i moden. Det har Per Vesterby Hansen selv bemærket.

- Men det er noget andet i dag, end det var. I dag skal det se mere rustikt ud. Vi blev ramt, da moden skiftede fra finér til sort og hvid. Finanskrise eller ej – det var ikke så meget krisen som det var moden, vi blev ramt af, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078