23948sdkhjf

Hvem er Black Friday en fest for?

Wood Supply kommenterer.
Kommentar af David Wedege, journalist og nyhedsredaktør på Wood Supply:

Julen står for døren med al sin hygge, men først står Black Friday i vejen.

Af en eller anden grund skal der være en dag, hvor varerne er billigere, end sædvanligt. Af en eller anden grund skal der være en dag, hvor alle trækkes af huse og ind i butikkerne, og hvor parkeringspladser og indkøbsvogne er overfyldte. En dag, rigtig mange mennesker udskyder indkøb af kostbar elektronik og møbler til, fordi rabatten svarer omtrent til momsfrie køb.

For producenter og butikker, der bliver presset af denne dag, er det dog ingen momsfri fest. Og heller ikke for medarbejdere og leverandører ned igennem kæden.

Men fænomenet er her. Nærmest landet ved kysten for nylig som en fremmed armada, der ikke bare kan fordrives. Man er nødt til at forholde sig til den.

Og langt de færreste tør stige af ræset, for så sender man omsætningen videre til naboen. Det er jo ikke sådan, at folks behov for møbler stiger, fordi der er rabatdag. Black Friday er sandsynligvis bare den dag, stadig flere indkøb skubbes hen til, og at sige nej til Black Friday er at sige nej til resten af omsætningsåret.

Massevis af kostbare indkøb bliver netop gjort på Black Friday, og med de indtjeningsmarginer, som danske møbelbutikker eksempelvis har, er det ikke svært at se en byrde og en udfordring.

Især med tanke på en detailstruktur, som langt hen ad vejen består af mindre selvstændige forhandlere, der ikke har samme kapitalgrundlag som storkæderne til at give totalt los og være ligeglade. De kan stige på denne vogn eller lægge sig i grøften.

Og kunderne? De skubber vel bare deres egenomkostninger fra én dag og til resten af året, for ting koster stadig det, de koster.

Det skulle branchen måske gøre sig umage med at fortælle, i stedet for at fortælle, hvor billigt, det er. Altså kun på sorte fredag.

At tro, at ting bliver billigere med et trylleslag i november, er at tro på sort magi.

Og det er svært at se, for hvilken gruppes skyld, dette fænomen findes.

Men kom gerne med dit eget bud.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109