23948sdkhjf

Den nye regering vil udlicitere skove

Står det til den nyudnævnte regering, skal private virksomheder stå for mere af skovdriften, skriver nyhedsmediet Altinget.

I regeringsgrundlaget "Marienborgaftalen 2016", som Statsministeriet offentliggjorde søndag, er privat drift af skove en af overskrifterne, og det foreslås, at mere af Naturstyrelsens drift af skove skal overgå til private operatører.

- Regeringen vil udlicitere en større del af skovdriften og fremlægge en plan herfor, står der skrevet i dokumentet. Og understreger, at man både tilgodeser biodiversitet, friluftsliv og træproduktion.

Oplægget vækker hos miljøordførerne i Venstre og Liberal Alliance:

- Vi skal altid sikre, at vi får mest muligt for pengene. Og det er, hvad den her øvelse går ud på. Men der er ikke lagt op til revolutioner, siger Erling Bonnesen, Venstre, til Altinget.

Og skepsis i oppositionen:

- Jeg vil gerne se en samlet plan for skovene, inden man begynder at rykke ved udlicitering. Hvis man udliciterer uden at være sikker på, hvad målet er med statens skove, så kan man risikere at skabe store problemer, siger Ida Auken, miljøordfører for Det Radikale Venstre, til Altinget.

Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen mener ikke, det er afgørende, om det er statslige eller private aktører, som driver statsskovene, siger han til Altinget. Han vil dog hellere tale om, hvordan man løfter naturindsatsen.

Andelen af statsskov, som drives af private, er i dag 60 procent - svarende til 100.000 hektar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11