23948sdkhjf

Linak-stifter kritiserer skat på generationsskifte

Linakstifteren Bent Jensen kunne godt have solgt sin virksomhed på Als til en kapitalfond, men så var hele produktionen på Als måske flyttet til Slovakiet og det ønsker han ikke. Hverken for sin egen, medarbejderne, eller samfundets skyld.

Det siger Bent Jensen til revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers erhvervspublikation, Cxo-magasinet.

I sammen moment ærgrer han sig over, at generationsskiftebeskatningen af familie-virksomheder er hård i Danmark, fordi det gør det sværere at bevare gode danske virksomheder på danske hænder.

Linak beskæftiger omkring 2.000 medarbejdere i 35 lande. Produktionen foregår i Danmark, USA, Kina og Slovakiet. Linak omsatte i regnskabsåret 2015/16 for 2,3 mia. kr. Resultat før skat landede på 720 mio. kr.

- På de områder, hvor vi har manuelt arbejde i Danmark kunne det bedre betale sig for os at flytte produktionen til Slovakiet. Så ville vi tjene flere penge end i dag. Men jeg kan jo ikke bare gå ud og sige til de mange mennesker, der har været med til at bygge Linak op, at nu bliver I fyret, så jeg kan tjene flere penge, siger Bent Jensen videre.

Det er ikke kun for hans egen og familiens skyld, at Linak er bevaret på familiens hænder. Det er også, fordi Bent Jensen mener, at det er det bedste for virksomheden, for medarbejderne, for samfundet og for Danmark generelt.

Familie-virksomheder vigtige

Og det er netop hans pointe i forhold til den danske generationsskifteskat.

- Familieejede virksomheder spiller en meget vigtig rolle for dansk erhvervsliv og for det danske samfund. Der er en forankring og en stærk relation til lokalområdet, og der bliver tænkt langsigtet. Hos familieejede virksomheder er rationalet meget bredere end at skabe omsætning og maksimere overskuddet. Og hvis man holder fast i, at det skal være besværligt og dyrt at gennemføre generationsskifter i familien, så risikerer man, at Danmark mister en masse vigtige virksomheder og arbejdspladser, siger Bent Jensen

Selv har Bent Jensen nu generationsskiftet på plads. Bent Jensens to døtre overtager ejerskabet af en tredjedel af virksomheden hver. Den sidste tredjedel har Bent Jensen og hans kone beholdt. Og denne tredjedel vil efter planen overgå til en erhvervsdrivende fond.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074