23948sdkhjf

Nye skud på stammen

Projektet ”Skud på Stammen” har haft stor succes med at føre unge møbelsnedkere sammen med etablerede designere. Nu er produkterne fra 2010-udgaven klar til at møde omverdenen.
”Skud på Stammen” så dagens lys i 2007, blev gentaget i 2009 og afvikles således i år for tredje gang.

I fire uger henover sommeren har 23 unge snedkere og snedkerlærlinge knoklet for at fremstille prototyper på nye produkter, som en række af Danmarks mest etablerede møbeldesignere har tegnet.

Blandt deltagerne er møbelsnedker Kasper Steffensen, der er med i projektet for anden gang. Både i år og sidste år har han sparret med Rud Thygesen:

- Jeg arbejdede også sammen med Rud Thygesen i sidste års Skud på Stammen, hvor vi satte liv i ’Barstolen’. Selvfølgelig er det en stor ære at få mulighed for at arbejde sammen med så fantastisk dygtig en møbeldesigner. Jeg har stor respekt for hans arbejde. Derfor var det en om end større ære i år, for Rud havde faktisk selv bedt om at få lov at arbejde sammen med mig, fortæller den 24-årige møbelsnedker.

Netværk, netværk og atter netværk
Kasper Steffensen er udlært hos Jørgen Christensen Snedkeri og har desuden en studentereksamen.

Drømmen er at få job på en tegnestue, og derfor har Kasper søgt ind på Arkitektskolens møbellinje. Frem til studiestart har han således valgt at bruge tiden på ”Skud på Stammen”:

- Jeg er her selvfølgelig for at lære noget. Når det er sagt, så er det klart, at jeg også bruger projektet her til at netværke inden for branchen. Alle designerne i projektet kommer her jo løbende, og alle taler sammen og udveksler erfaringer. Det er guld værd, fastslår han.

Fakta
Skud på Stammen er et årligt tilbagevendende projekt, som udvikler og udfordrer stolte danske og nordiske traditioner inden for håndværk og design.

Igennem fire uger skal en række toneangivende designere arbejde tæt sammen med unge snedkere og snedkerlærlinge om at fremstille prototyper på nye produkter. Målet er at vise, at mødet mellem håndværk og intelligent formgivning fører til nyskabende resultater.

I Skud på Stammen 2010 deltager designerne Antonio Scaffidi, Claus Bjerre, Ebbe Gehl, Erik Marquardsen, Takashi Okamura, Hee Welling, Jacob Jørgensen, Jakob Thau, Jonas Lyndby Jensen, Line Depping, Lise Isbrand, Hans Isbrand, Mads K. Johansen, Niels Hvass, Rasmus Fenhann, Rud Thygesen, Tom Stepp og Troels Grum-Schwensen.

Som noget nyt i år deltager desuden smykkedesignerne Anne Mette Kildegaard Larsen, Gitte Bjørn, Janne Krogh Hansen, Kim Buck og Susan Stegeager.

De færdige resultater udstilles på CODE10 i Bella Center fra den 26.-29. august 2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079