23948sdkhjf

Nye byggeklodser til træhuse

[i] Anneberg Lintræ A/S bygger både sommerhuse og parcelhuse i træ. Og byggeriet foregår efter et helt nye principper.[/i]
Annebergs Limtræ A/S i Lunde ved Nørre Nebel i Vestjylland har udviklet et system til produktion af massive træelementer i grantræ fra de svenske skove, skriver Jyske Vestkysten.

Massivelementerne består af høvlede og sammenlimede granbrædder i forskellige størrelser. De kan på byggepladsen eller fabrikken samles til yder- og indervægge. Systemet, som de to brødre er ved at få patent på, betyder en forenkling af byggeri af træhuse. I løbet af to dage kan et hus lukkes, og det kan derefter være færdigt på 14 dage.

De to brødre, Fritz, 42, og Christian Anneberg, 38, har drevet Annebergs Limtræ A/S siden 1996.

Teknologisk Institut er involveret i Anneberg Limtræs første forsøgsbyggerier. Der foretages målinger af fugt og bevægelser i trælementerne, ligesom miljøet i husene undersøges.

Træ er oppe i tiden i forbindelse med byggerier, siger de to brødre, der har været undervejs med udviklingen af de nye elementer i godt et år.

Det er måske ikke billigere end det traditionelle husbyggeri. Til gengæld kommer vi med en løsning, der er hurtigere og mere miljøvenligt end for eksempel murstenshuse. Undersøgelser har vist at et hus i massivtræelementer på 90 kvadratmeter kun koster 3500 kroner at varme op om året, siger Fritz og Christian Anneberg til Jyske Vestkysten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.054