23948sdkhjf

Bremse i tysk vækst

[i]Tyske økonomiske institutter reducerer deres tiltro på væksten i den tyske økonomi.[/i]
I Børsen i dag kan man læse, at den tyske vækst bliver langt svagere, end de fleste økonomer hidtil har troet, mener et af Tysklands førende økonomiske institutter, DIW, i Berlin. Instituttet har sænket sin prognose for væksten i første kvartal fra 0,4 til 0,1 pct. Det betyder, at Tyskland ifølge DIW fortsat er i stagnation som hele sidste år.

- Konjunkturernene synes endnu ikke at være i færd med at komme i gang med en mærkbar forbedring, hedder det i DIW’s prognose. DIW mener heller ikke, at skattereformen får nogen målelig effekt.

Nedjusteringen kom ifølge Børsen overraskende for en række bankøkonomer, fordi de foreliggende data ikke tyder på en afsvækkelse. Men flere økonomer har dog så småt reduceret deres prognoser for i år. Det økonomiske institut i Hamburg, HWWA, har ligeledes forudset et svagt første kvartal, som bliver stærkt præget af forbrugernes og investorernes usikkerhed, hedder det. De væsentligste impulser kommer stort set kun fra udlandet, mener HWWA ifølge Børsen.

Cheføkonomerne i Commerzbank og Bayerischen Landesbank er ifølge Børsen overrasket over DIW’s nedjustering. De finder ikke belæg for en ændring af de eksisterende prognoser.

Den tyske eksport steg i januar trods den stærke euro med 4,4 pct. til 55,7 mia. euro.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109