Bøjsø-bidrag til historisk renovering
Beboelsesejendommen på Bülowsvej 9-11 opført i 1870 står i dag stadig, som den blev opført for 150 år siden med barokke stilelementer tilsat bygningselementer fra renæssancen.
Kulturstyrelsen har derfor gjort den til en fredet ejendom, så det oprindelige, charmerende udtryk bliver bevaret i fremtiden. Og det stiller krav til byggematerialerne, når den skal renoveres.
Det erfarede man hos De københavnske Ejendomsselskaber, som ejer Bülowsvej 9-11, hvor man netop har haft døre og vinduer i udbud:
- Bygningens vinduer og døre er efterhånden ved at være så udtjente, at det er blevet tid til en udskiftning. Her var det i valget af nye vigtigt, at de kunne matche bygningens oprindelige byggestil samtidig med, at de nye vinduer og døres egenskaber lever op til moderne egenskaber fra 2018 og eksempelvis har et højt energimærke, siger Hardy Fauerskov fra De københavnske Ejendomsselskaber.
Valget faldt på vinduesproducenten Bøjsø, som gennem mange år har produceret de særegne koblede vinduer og døre.
Kombinerer tidsperioder
For De københavnske Ejendomsselskaber, var det vigtigt, at de nye vinduer og døre også skulle være støjreducerende. Bülowsvej er nemlig en central gade på Frederiksberg. Derfor skulle byggestilen fra 1870 med moderne byggeteknikker fra 2018 kombineres:
- Koblede vinduer produceres med de oprindelige håndværksteknikker, som man brugte for 150 år siden, hvor støjreduktion ikke var i fokus, siger Morten Birkelund, salgskonsulent hos Bøjsø døre & vinduer, og tilføjer, at firmaet længe har arbejdet på en vinduesløsning, der kan sammenfatte flere tidsperioder i ét vindue.
- På den måde kan vi nu levere en løsning til Bülowsvej, der også holder larm fra gaden ude. Normalt ligger trafikstøj på cirka 60 decibel, og her kan de koblede vinduer sænke lydene med hele 34 decibel – som med andre ord svarer til en lav visken, slutter han.
Renoveringen på Bülowsvej påbegyndes i juni 2018 og forventes afsluttet september 2018.