Vinduesproducent indgår samarbejde med innovative gymnasieelever
Den nordjyske vinduesproducent Outrup Vinduer & Døre på Mors har etableret et samarbejde med innovationslinjen på Morsø Handelsgymnasium, som af flere omgange har stået på podiet i både regionale og landsdækkende innovationskonkurrencer.
Det sker, fordi virksomheden sætter tydeligt fokus på, hvordan Outrup kan være på forkant med udviklingen og tænke i innovative vindues- og dørløsninger og arbejdsprocesser. Det fremgår af en pressemeddelelse.
- Det er altid sundt for en virksomhed at få friske øjne på, hvordan man driver forretningen. Derfor kontaktede jeg Morsø Handelsgymnasium for at høre, om de kunne være interesserede i at etablere et samarbejde, hvor vi stillede vores virksomhed til rådighed for eleverne i bytte for, at de unge mennesker – som har et solidt kendskab til nutidens digitalisering – arbejdede med nogle af vores aktuelle udfordringer og fremlagde deres idéer for os, siger Henrik Nyby, direktør i Outrup Vinduer & Døre.
Svaret blev ja, og har betydet, at innovationslinjens 3.g’ere besøgte fabrikken torsdag den 1. november, hvor de blev introduceret til virksomheden og fik et grundigt indblik i produkterne, produktionen og de ansattes arbejdsgange.
Læring for alle
På besøget hos Outrup fik eleverne præsenteret tre forskellige opgaver, som satte fokus på emnerne: videreudvikling af virksomhedens forretningsmodel, udviklingen af digitale vindues- og dørløsninger samt tiltrækningen af unge håndværkere.
Det har de nu beskæftiget sig med den seneste måned, og den 27. november præsenterede de deres nye idéer og løsningsforslag for Henrik Nyby og udviklingschef Henrik Søgaard Pedersen.
- Vi fik meget ud af oplæggene – også idéer, som vi ikke selv har tænkt på. Blandt andet havde de nogle spændende bud på, hvordan vi i højere grad kan nå ud til og tiltrække de yngre håndværkere, og hvad de eksempelvis gerne vil eksponeres for på de sociale medier, siger Henrik Nyby.
Ifølge innovationsunderviser på Morsø Handelsgymnasium Pernille Græsbøl Eriksen er samarbejdet også til god gavn for eleverne:
- Det er en stor hjælp for os, når virksomheder stiller sig til rådighed. Det betyder nemlig, at eleverne får aktuelle opgaver og problemstillinger fra den virkelige verden, hvilket ikke alene er med til at motivere, men også at give et godt billede af, hvilke arbejdsopgaver og udfordringer de kan møde, når de er færdiguddannede, siger hun.
Foruden innovationseleverne har 60 af Morsø Handelsgymnasiums 2.g’ere også været på besøg hos virksomheden den 5. november. Her skulle de på baggrund af en præsentation af virksomheden arbejde med et selvvalgt emne.