Dansk Byggeri i tæt samarbejde med erhvervsskolerne om kvalitetsudvikling
Uddannelserne skal til stadighed udvikles. Det skal foregå i et tæt samarbejde mellem skoler og virksomheder. Dansk Byggeri indleder nu tæt samarbejde med erhvervsskolerne med henblik på at afdække behov og kompetencer.
Det er på den baggrund, at Dansk Byggeri og Erhvervsskolernes benchmarkingnetværk (ES-benchmarkingnetværket) har indgået en samarbejdsaftale om brug af dette netværks løbende undersøgelser af tilfredshed med uddannelserne. Målet er at højne kvaliteten af byggeriets erhvervsuddannelser.
Det danske erhvervsuddannelsessystem blev for et par år siden i en tysk sammenligning udråbt som verdens bedste. En sådan fornem placering bør tilskynde til fortsat udvikling og styrket engagement i virksomhederne, i skolerne og blandt lærlingene. For eksempel gennem en styrkelse af vekselprincippet mellem skoleophold og praktikophold i en virksomhed.
ES-benchmarkingnetværk skal bidrage til løbende dokumentation af virksomhedernes tilfredshed med uddannelsessystemet med henblik på til stadighed at gøre det bedre. På tilsvarende vis er det planen senere at foretage lignende tilfredshedsundersøgelser blandt lærlingene. Med dokumenterede data om den oplevede kvalitet af erhvervsuddannelserne frembringes et godt grundlag for videreudvikling.
Dansk Byggeri opfordrer andre erhvervs organisationer til på tilsvarende vis at indlede samarbejde med erhvervsskolerne og dermed tage del i benchmarkingnetværket.
Formålet med benchmarkingnetværket er:
· at anvende netværkets undersøgelseskoncept og tilvejebringe et faktabaseret grundlag for en konstruktiv dialog og kvalitetsudvikling inden for byggeriets erhvervsuddannelser,
· at styrke kommunikationen mellem skole, virksomhed, lærlinge, lokale uddannelsesudvalg og skolebestyrelser.
· at lære af hinanden samt at tilvejebringe troværdige statistiske data samt anbefalinger til prioritering af indsatsområder i det fremadrettede arbejde.
Dansk Byggeri og erhvervsskolerne bag ES-benchmarkingnetværket understreger, at det er vigtigt at de initiativer og udmeldinger, som det løbende arbejde med kvalitetsudvikling af erhvervsuddannelserne tillægges, baserer sig på dokumenterede holdninger frem for enkeltsager.
Begge parter finder det vigtigt at deltagelsen i det løbende arbejde med kvalitetsudvikling af erhvervsuddannelserne, fremover vil dække et væsentligt bredere andel af både skole, lærlinge og virksomheder end tidligere undersøgelser, som bl.a. Dansk Byggeri har gennemført. Det vil på den måde være muligt, at komme med et kvalificeret bud på, hvordan uddannelserne kan udvikles kvalitetsmæssigt til glæde for både skoler, virksomheder og lærlinge – og i sidste ende også til glæde for samfundet.
Kilde: Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri d. 2. marts 2005