23948sdkhjf

Letbæk Plast er genanvendelses svar på en nutidig alkymist

Der sættes spot på genanvendelse som en nøgle til bæredygtighed, når vi i denne podcast kommer indenfor hos Letbæk Plast, der har været frontløbere på området

Når det kommer til bæredygtighed i møbelbranchen, er genanvendelse af materialer et nøglebegreb. Her værner man om materialernes værdi og bearbejder de allerede brugte ressourcer, så de kan bruges igen.

Mens materialer som guld, sølv og aluminium er oplagte til genanvendelse, fordi de bevarer deres styrke og kvalitet selv gennem en hård bearbejdning ved omsmeltning, er det imidlertid sjældent, der produceres møbler i disse. Derimod bruges der en hel del plast, og så bliver genanvendelse pludselig en hel videnskab, hvis materialets egenskaber skal bevares.

- Det er generelt set svært at genanvende til samme niveau som før. Som hovedregel ”downcycler” man materialerne ved genanvendelse, så de altså mister lidt af sin værdi i bearbejdningen. Kigger vi specifikt på materialet plast, kræver det faktisk meget viden at genanvende det, så det bibeholder sin kvalitet. Det er en kompliceret proces, og det er netop dét, Letbæk er så gode til, forklarer Steffen Max Høgh, der står bag Bæredygtig Business.


Du kan lytte til podcasten direkte her på siden, eller finde den i iTunes, på Spotify eller hvor du ellers henter dine podcasts. 

Bæredygtig Business – Bæredygtige møbler i fokus

I podcasten Bæredygtig Business sætter CSR-direktør i Holmris B8, Steffen Max Høgh, fokus på de danske virksomheder, der har gjort en rentabel forretning ud af den bæredygtige dagsorden.

I denne specialsæson, som vi bringer her på Wood Supply, kommer møbelbranchen under luppen; for hvad vil det egentligt sige at producere bæredygtige møbler?

Gennem syv episoder besøger Steffen Max Høgh syv danske møbelvirksomheder, der hver især repræsenterer et aspekt af, hvordan bæredygtighed i møbelindustrien kan se ud.

Letbæk Plast startede i 1973, og påbegyndte dermed rejsen med genanvendelse af plast før bæredygtighed blev et buzzword. Virksomhedens mangeårige erfaring med at bearbejde plastik, på en måde, der gør, at styrken og kvalitet også holder i længden, har blandt andet ført til samarbejder med både Mater og Wehlers, for hvem Tistrup-virksomheden har produceret stole af genanvendt plast og gamle fiskenet.

Selvom plastikgenanvendelse er en kompliceret proces, hvor man i nogle tilfælde må tilføre lidt jomfrueligt materiale til den samlede masse, er der stadig store miljøgevinster ved at genanvende bare én gang.

Steffen Max Høgh spår en stor fremtid for genanvendelse af materialer:

- I fremtiden må vi forvente at se rigtig mange materialer, der bliver genanvendt til nye materialer. Allerede nu ser man møbler, der bliver lavet af genanvendte flasker. Også byggebranchen og tekstilbranchens rest- og affaldsmaterialer er undervejs, som kanaler til råmaterialer, der ved bearbejdning kan blive genanvendt og sendt i cirkulation hos forbrugeren igen - nu som møbler, lyder det.

 

Artiklen er en del af temaet Podcast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093