23948sdkhjf

Actona lander rekordresultat trods bøvl i forsyningskæden

Hos Holstebro-baserede Actona Company kan man ånde lettet op ovenpå et regnskabsår, der udviklede sig kaotisk, men endte over al forventning.

Trods et lille dyk i omsætningen er den Lars Larsen Group-ejede møbelproducent lykkedes med at løfte resultatet før skat til 167 mio. kr. svarende til en stigning på 22 pct. Det til trods for at året bød på store udfordringer i virksomhedens forsyningskæde.

–  Det handler jo om, at vi har en stor del af vores produktion i Asien og i Kina i særdeleshed, så vi blev først ramt, da de kinesiske fabrikker ikke åbnede som sædvanligt efter det kinesiske nytår, og da de så langt om længe lukkede op, lukkede resten af verden ned; kort sagt kunne vi ikke få varerne ud, da vi gerne ville have dem, og da vi så kunne, var det svært at få dem afsat, fortæller adm. direktør Torben Villadsen, der betegner året som specielt.

–  Der var nogle måneder, der gik med at navigere i kaos og handlede om at få løst tingene bedst muligt, men efterfølgende har vi oplevet, at vi har haft en meget stærk ordreindgang, fortæller Actona-direktøren.

Fortsat investeringslyst

Trods årets uforudsigelighed fastholdt Actona Company strategien, hvilket blandt andet har betydet fortsatte investeringer i at øge markedsandelen inden for onlinehandel.

–  Det er et stort og stærkt voksende segment, og det er også vores ambition, at det skal vokse yderligere, lyder det fra direktøren, der dog afviser at sætte tal på onlineandelen.

På investeringsfronten har året også budt på en ny tilbygning, der nu huser Actonas administration, og Torben Villadsen forsikrer, at investeringslysten er intakt i det vestjyske.

– Vi kommer til at investere både i manpower, og så er vi i gang med at lave en ny forhandlerportal, som vi regner med at kunne lancere i begyndelsen af det nye år, ligesom vi også fortsat arbejder med at skabe øget it-integration i forhold til vores kunder, fortæller Torben Villadsen.

Fra 120 til 20 – til 180

Oven på forårets første kaotiske måneder, oplevede Actona Company som en stor del af branchen, at slutkunder verden over vekslede ubrugte rejsebudgetter til nyt møblement.

–  Vores eksisterende kunder køber mere, og vi kan se over store dele af verden, at folk bruger flere penge på deres hjem, fortæller Torben Villadsen.

Det har betydet en ”rigtig, rigtig god start” på det nye regnskabsår, men det har ikke været helt uden udfordringer.

–  Det er jo blevet et spørgsmål om at skaffe kapacitet hurtigt nok til at imødekomme den øgede efterspørgsel, og det er da en udfordring, som betyder, at vi lige nu og her har længere leveringstider på en del af vores sortiment, end vi gerne ville have, forklarer han og fortsætter:

–  Den første del af regnskabsåret kørte rigtig godt, så det har været en øvelse i at gå fra 120 kilometer i timen ned til 20 og så skulle have den helt op på 180.

Kompensation sendt tilbage

Trods det indledende markante fald i aktiviteten, valgte Actona Company ikke at afskedige nogen af de 1400 medarbejdere.

–  I første omgang ansøgte vi i stedet om lønkompensation, men da markederne begyndte at åbne op, valgte vi at betale hele beløbet tilbage igen, fordi vi godt kunne klare os selv, forklarer Torben Villadsen, der understreger, at situationen i dag er vendt.

–  I øjeblikket er vi der, hvor vi ansætter, lyder det.

Ikke desto mindre afviser Actona-direktøren at sætte tal på sine forventninger til det år, der er startet så godt.

–  Det er simpelthen for tidligt at sige, som det ser ud lige nu. Vi har en rigtig flot ordrebeholdning og en god ordreindgang, men jeg tror, vi står midt i en anden bølge, og situationen bliver næppe stabil, før der kommer en vaccine. Indtil da handler det om agilitet, om at kunne trykke stop og start på de rigtige tidspunkter og om lynhurtigt at kunne tilpasse os vilkårene på de markeder, hvor vi er til stede, slår han fast.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11