DLH opgraderer Good Supplier projektet
Indførelse af konkrete delmål, obligatorisk evaluering af leverandører, tredjeparts-verifikationer samt forenkling af informationen til og fra DLH's leverandører. Efter 3 års arbejde og en uafhængig analyse af projektets resultater opgraderer DLH nu Good Supplier projektet på flere fronter.
Til at hjælpe med revisionen hyrede DLH på eget initiativ tidligere i år det anerkendte engelske konsulentfirma ProForest til at evaluere GSP. Målet var at sikre en uafhængig vurdering af resultater og forbedringsmuligheder.
Nu ligger konklusionerne klar: GSP har medvirket til en bedre dialog og større opmærksomhed blandt leverandører om miljø og menneskerettighedsspørgsmål, men har på flere områder ikke givet de konkrete resultater, der var målet.
Fokus på forbedringer
Det engelske konsulentfirma peger derfor på, at DLH bør indføre større ledelsesmæssig commitment omkring GSP-projektet.
- Den anbefaling har vi taget konsekvensen af, og vi knytter nu GSP direkte til vores miljømæssige mål om at kende oprindelsen af alt vores træ i 2007 samt vores certificeringsmål. Det betyder, at GSP’s mål og delmål bliver meget håndfaste – og noget, vi i driften af hele vores forretning vil følge op på kontinuerligt. GSP har med andre ord fra i dag direktionens største opmærksomhed, siger administrerende direktør Jørgen Møller-Rasmussen.
Forenklet indsamling af informationer
Et problem i GSP har, ifølge ProForest, været en mangelfuld indsamling af informationer om træets oprindelse fra leverandørerne. Det ændres der også på i det nye Good Supplier Program, som det nye GSP kaldes.
- Vi forenkler procedurerne for, hvordan vi fremover indsamler informationer fra leverandører. Det betyder, at det bliver langt lettere for leverandørerne at sende os de nødvendige informationer – og det gør informationerne mere troværdige og vores beslutningsgrundlag bedre, siger miljøchef i DLH Erik Albrechtsen.
Tredjeparts verifikation
ProForest konkluderer også, at det i højere grad stadig er pris og kvalitet end miljø- og oprindelsesspørgsmål, der driver indkøbere verden over. Derfor indfører DLH nu også miljø som en parameter på linje med pris og kvalitet. I praksis betyder det to ting:
1. DLH vil helt konkret hjælpe de enkelte lokale leverandører med face to face- rådgivning samt indhentning af informationer om træets oprindelse.
2. DLH vil belønne de leverandører, der gør det godt på miljøsiden med større handelsvolumen.
Samtidig indfører DLH – i tråd med evalueringens anbefalinger – både interne og eksterne verifikationer. Det medfører, at leverandører fremover i samarbejde med DLH vil kunne blive inspiceret af uafhængige kontrolinstanser, der tjekker de indsamlede informationer.
Der er lagt op til et konstruktivt samarbejde med leverandørerne, men leverandører, som ikke interesserer sig for DLH’s miljømål må nødvendigvis udfases over tid.
GSP – et pionerprojekt
Miljøchef Erik Albrechtsen ser frem til næste generation af GSP.
- GSP var et pionerprojekt, da vi startede for 3 år siden, og der er sket meget siden da. Vi har længe vidst, at projektet på et eller andet tidspunkt skulle revideres, og derfor er vi glade for, at ProForests evaluering nu sætter os i stand til at fokusere præcist på de steder, vi kan gøre det bedre, siger han.
Også administrerende direktør Jørgen Møller-Rasmussen er optimistisk.
- Vi mærker en markant stigende efterspørgsel efter træ, vi kender oprindelsen af. Derfor – og fordi DLH ønsker at være i front, når det gælder miljø- og menneskerettighedsspørgsmål – har vi en meget stærk interesse i, at resultaterne i GPS forbedres, siger Jørgen Møller-Rasmussen.
Good Supplier programmet bliver indført i løbet af efteråret 2005.
Kilde: DLH. http://www.dlh-group.com