23948sdkhjf

Krav mod konkursramt Gubi-arving nærmer sig 100 millioner

Der er indtil videre rettet krav på mere end 93 mio. kr. i Gubi-arving Sebastian Gubi Olsens personlige konkursbo.

Det fremgår ifølge Finans af en ny redegørelse, mediet har fået aktindsigt i.

Det fremgår ikke, hvordan kravene specifikt fordeler sig, men Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan Sebastian Gubi Olsens ekshustru har 42 mio. kr. til gode efter en bodelingssag, der blev afsluttet i landsretten sidst i 2020.

Også Gældsstyrelsen har ifølge mediet penge i klemme, mens Jyske Bank har pant for over 20 mio. kr. i en ejendom i Charlottenlund, som Gubi-arvingen for nylig har solgt for 29,9 mio. kr. Her mener også selskabet Gubi Invest at have krav på en andel fra bolighandlen på 8,6 mio. .kr.

Sidstnævnte krav har kurator Boris Frederiksen fra advokatfirmaet Poul Schmith ifølge mediet anfægtet, ligesom han har sat gang i en undersøgelse af ejerskabet bag Gubi Invest.

Indtil 2016 var selskabet fuldt ud ejet af Sebastian Gubi Olsen, der det efterår valgte at overdrage ejerskabet til de to familiefonde Gubi Olsen Family Foundation og Gubi Foundation, der har hjemme i Liechtenstein. En overdragelse, der ifølge redegørelsen har karakter af en gave, og derfor skal det nu undersøges, om overdragelsen kan anfægtes. 

Udlån i strid med loven

Sebastian Gubi Olsen blev taget under personlig konkursbehandling efter en egenbegæring, der indløb i slutningen af 2020

Det skete fem år efter, Gubi-arvingen afhændede sin andel af familievirksomheden Gubi til sin bror Jacob Gudmund Olsen. Prisen for handlen blev ikke oplyst, men i det forskudte regnskabsår 2015/16 havde hans dengang personlige selskab Gubi Invest et overskud på 124 mio. kr., mens egenkapitalen lød på 125 mio. kr.

Kort før julen sidste år offentliggjorde Gubi Invest, hvor Sebastian Gubi Olsen ifølge CVR i dag er reel medejer og indtil 17. december stod som direktør, et regnskab med et underskud på 30,5 mio. kr. Egenkapitalen er siden 2016 skrumpet med godt 90 mio. kr., og landede i 2019/20 på 33 mio. kr. 

Af regnskabet fremgik det desuden, at selskabet i årets løb har udlånt millioner til ledelsen, der ved regnskabets afslutning udgjordes af Sebastian Gubi Olsen. 

– Udlånet er hensat til tab grundet ledelsens insolvens, står der i ledelsesberetningen, og selskabet har således hensat 4,7 mio. kr. til tab. 

I den uafhængige revisors påtegning peges der på, at selskabet med udlånet er kommet på kant med loven.

– Selskabets udlån er i strid med selskabslovens §210, hvorved ledelsen kan ifalde ansvar, skriver revisoren.

Det fremgik også af regnskabet, at Gubi Invest i årets løb havde personaleomkostninger for 9,2 mio. kr. til én beskæftiget person i selskabet.

Det er ikke lykkedes at indhente en kommentar fra Sebastian Gubi Olsen.

Læs mere om: Gubi
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078