23948sdkhjf

Lars Larsen Group skyder mere end en halv milliard i udemøblerne

To hårde år har ikke knægtet Jysk-familiens tro på Scancom International. Tværtimod. I seneste regnskabsår har udemøbelproducenten fået tilført en kapitalindsprøjtning på hele 650 mio. kr. fra Lars Larsen Group

– Det er både ud fra et ønske om at sikre den nødvendige kapital til den fremtidige vækst, og fordi vi ønsker at nedbringe gælden og i stedet lade Lars Larsen Group sikre finansieringen af selskabet fremover, skriver Rune Jungberg Pedersen, kommunikations- og CSR-direktør i Lars Larsen Group i en mail til Wood Supply.

Det har ellers været så som så med væksten hos Scancom, siden Lars Larsen Group i 2019 overtog det fulde ejerskab af virksomheden. Efter et vækstspring, der i regnskabsåret 2018/19 sendte toplinjen forbi milliarden, har coronapandemien gjort tilværelsen svær for selskabet, der har hovedsæde i Korsør og produktion på egne fabrikker i Vietnam, Indonesien og Brasilien.

Senest viste årsregnskabet for 2020/21, der blev offentliggjort tidligere på ugen, at toplinjen for første gang i fem år har taget et lille dyk, og de seneste to år har der været røde tal på bunden, hvilket ellers ikke er set siden 2013/14.

En ven i nøden

Kapitalindsprøjtningen har betydet en gedigen polstring af pengekassen hos Scancom, hvor egenkapitalen det seneste år er vokset fra 142,3 mio. til 793,6 mio. kr., mens den kortfristede gæld er reduceret fra 762,7 til 108 mio. kr.

Og det er ikke første gang, Lars Larsen Group i løbet af pandemien har understreget sin tro på selskabet. Adm. direktør Stig Maasbøl fortalte i fjor, at Scancom International med strategien Doing Business The Right Way har sat gang i den største investeringsplan i virksomhedens historie, hvilket blandt andet betød en udvidelse af kapaciteten med byggeriet af 57.000 kvm ny fabrik.

– Da Covid19 virkelig brød ud, havde vi en god snak med vores ejere fra Lars Larsen Group, samt vores bestyrelse, og i stedet for at udskyde det store byggeri, valgte vi at fremskynde den nyeste megafabrik. Den primære årsag var, at vi ønskede at være klar til ny bæredygtig vækst, fortalte Stig Maasbøl i den forbindelse.

Den melding er desuden helt i tråd med den, dynekøbmanden selv kom med, da han i 2019 købte de resterende aktier efter i mere end ti år at have været medejer af selskabet. 

– Det er fornuftigt at lave investeringer i vækstlandet Vietnam. Så jeg forventer, at vi hos Scancom køber mere jord der og på den måde forbereder os til kommende udvidelser. Det kan man gøre som eneejer, sagde Lars Larsen i januar 2019 til Finans.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089