Rumas åbner døren til USA
Møbelproducenten fra Aalborg har netop afsluttet en stor indretningsopgave i New York. Det kan bane vej for nye projekter hos amerikanske erhvervskunder.
I samarbejde med en af sine forhandlere; Bo-Tikken i Hellerup, har Rumas løst en større indretningsopgave hos shippingfirmaet Ports of America på Manhattan, og det har åbnet døren på klem til nye projekter på det amerikanske marked.
- Vi har ikke arbejdet i USA tidligere, men takket være Søren Rydahl fra Bo-Tikken har vi sikret os nogle gode opgaver, som giver fine referencer. Det startede med Atlas Shipping, hvor vi indrettede en kontorbygning i New York. Det hørte de om hos shippingfirmaet Ports of America, som hyrede os til at indrette en masse åbne kontormiljøer, fortæller Rumas-direktør John Pedersen til Wood Supply.
Stort potentiale i linoleum
Opgaven hos Ports of America gik blandt andet ud på at indrette de store åbne kontormiljøer med størst mulig vægt på at dæmpe lyden. Det blev løst med udstrakt anvendelse af linoleum på både bordplader, skabslåger, skranker og gæstestole.
Netop linoleum er et materiale, som Rumas er begyndt at satse meget på. Mange forbinder stadig primært linoleum med gulvbelægning, men ikke desto mindre er det et materiale, der rummer egenskaber, som går godt i spænd med møbel- og interiørdesign. Udover de akustiske og miljømæssige egenskaber har linoleummet en antibakteriel funktion, og med det udvalg, der findes på markedet i dag, er der mulighed for at skabe anderledes, slidstærke designløsninger, pointerer John Pedersen:
- Mange sværger til træ, men der er et stort potentiale i linoleum, og derfor satser vi meget på det. Det er et naturmateriale med en bæredygtig profil. Før i tiden var linoleum ikke specielt attraktivt, men i dag er der udviklet nye løsninger – decideret møbellinoleum – med et stort udvalg af farver, og hos Rumas har vi designet både stole, borde, skranker og låger med linoleumsoverflader, fortæller direktøren.
USA er et interessant marked
Siden det sidste projekt i New York blev afsluttet, har Rumas og Bo-Tikken modtaget flere forespørgsler fra amerikanske erhvervskunder, der ønsker at indrette sig med nordjyske kontormøbler. Senest har en virksomhed i Connecticut henvendt sig, og dermed tegner fremtiden spændende for den 25 mand store Aalborg-virksomhed.
Og Rumas er ikke den eneste danske møbelvirksomhed, der har øjnene rettet mod USA i disse tider. Fynske Carl Hansen & Søn proklamerede tidligere i år, at man har fået godt fat i det amerikanske marked og satser på at øge eksporten fra 20 til 80 mio. kr. i 2013, og blandt andre Trip Trap og Leander har meldt ud, at der investeres ressourcer i opdyrkning af det amerikanske marked.
At der er god fornuft i at overveje mulighederne for eksport til USA i disse tider, bekræftes fra flere sider. I onsdagens udgave af Jyllandsposten kunne man læse, at møbeleksporten til USA er øget med hele 23 procent i årets første syv måneder, og tidligere på året gav Eksportrådet udtryk for, at USA er et af de mest interessante markeder for danske møbelvirksomheder.