23948sdkhjf

0404: HI 2004 sætter fokus på træ i byggeriet

Artikel i Træ & Industri April 2004
- Messecenter Herning fejre jubilæum med træet i centrum

Tekst Kaj Hansen Træ og Industri


Skandinaviens største byggefagmesse ” HI Byggeri & Håndværk” kan fejre jubilæum når Messecenter Herning i perioden 7. – 10. september 2004 åbner dørene for 25. gang i det midtjyske.
Ved starten i 1963 og i de følgende år frem til 1969 blev byggemessen afholdt parallelt med den industri tekniske HI messe. Fra 1970 har været messens tema dog udelukkende været byggeri og håndværk. De hidtidige messer har tilsammen haft besøg af ikke mindre end 1,7 millioner fagfolk fra byggebranchen.

Tema træ- og træmaterialer
I de senere år har der været tradition for, at HI Bygge & Håndværk har sat fokus på specielt udvalgte temaer, og i år kommer temaet som nævnt til at handle om træ- og træmaterialer til byggeriet.
Vi har i den forbindelse indgået et samarbejde med Teknologisk Institut, der på en 200 kvadratmeter stor ”temastand” belyser en lang række emner inden for træ- og træmaterialer, vinduer- og døre, CE- mærkning, indeklima, indbrudssikring og træhusbyggeri, fortæller projektleder Lars Jespersen fra Messecenter Herning.

Øget træhusbyggeri
Valget er netop faldet på træ som dette års tema skal blandt andet ses i lyset af en kraftig vækst i opførelse af træhuse i Danmark.
Ifølge Træbranchens Oplysningsråd ( TOP ) viser det sig at ud af de omkring 4.800 ny parcelhuse der blev opført i 2003, vi ikke mindre end 1.173 opført som deciderede træhuse, hvilket svarer til knap 25 procent. For blot fem år siden udgjorde træhusbyggeriet i Danmark kun 4,5 procent af det samlede antal parcelhuse.

Power Tool Street
Byggebranchen er som bekendt storforbruger af elværktøj, og et stort antal leverandører af disse værktøjer vil denne gang benytter HI Byggeri & Håndværk 2004 til at præsentere de sidste nyheder inden for dette område, siger Lars Jespersen.
Hidtil har disse udstillere være at finde i forskellige haller, men denne gang bliver de fleste af disse aktiviteterne samlet i Hal J i en spændende og aktiv gade, som vi kalder Power Tool Street, fastslår Lars Jespersen fra Messecenter Herning.

8 fag kæmper om DM for lærlinge
Flere og flere håndværksfag benytter HI Byggeri & Håndværk til at kåre fagets dygtigste lærlinge, dette vil også være tilfældet på dette års messe. Det er de faglige uddannelsesudvalg og landets Tekniske Skoler som via nogle indledende runder, der står arrangementet og finder frem til deltagerne i DM finalen.
I år deltager malerfaget for første gang i DM, som herudover vil være repræsenteret af tømrer, VVS/Energi, bygningssnedkere, anlægsstruktøre, bygningsstruktøre , gulvlæggere og murer.

På nuværende tidspunkt har ikke mindre end 363 udstillere reserveret plads på Hi Bygge & Håndværk 2004, slutter Lars Jespersen fra Messecenter Herning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066