23948sdkhjf

0604 TA: En butler kommer på visit

Artikel i Træ og Industri Juni 2004
Tekst Konsulent Kim Bøhmert Træets Arbejdsgiverforening

Vinderen af konkurrencen på http://www.reneprodukter.dk inviterede venner på en overdådig festmenu med personlig butler, kok – og alt betalt.

Helle Overgaard fra HTH Køkkener blev den heldige og dygtige vinder af en butler for en aften med alt betalt. Det var præmien i en konkurrence som Træets Arbejdsgiverforening og Dansk Byggeri havde arrangeret i forbindelse med lanceringen af miljø- og energiportalen www.reneprodukter.dk .

Den 27. marts blev dagen Helle og hendes gæster sent glemmer. Præcis på slaget mødte butleren med kok op, hjemme hos Helle med alt, hvad de skulle bruge. Og så gik de i gang med at tilberede aftenens menu, dække bord og gøre klar til at servicere Helle og hendes gæster. Da gæsterne var kommet, skød butleren arrangementet i gang med en flaske champagne for at understrege, at der ventede dem en uforglemmelig aften. Helle havde valgt at invitere et vennepar, hvor manden selv er kok – og han forstår nok at sætte pris på en god menu, som i dagens anledning bød på:

• Hummerbisque med hummerkød
• Foie gras med marinerede blomme-figen-svesker og toast
• Helstegt kalvemørbrad med sauce estragon, pommes rösti og årstidens grønt.
• Franske oste med honningglaserede valnødder og druer

... og som prikken over det berømte i – hjemmelavet chokoladetærte med frisk frugt, hjemmelavet vanilleis og frugtcoulis. Hertil skænkede butleren flittigt af både de røde og hvide vine, serverede cognac og cigarer til kaffen.

Butleren og hans medbragte kok sørgede for, at hver en kræsen gane blev tilfredsstillet og hvert et smagsløg blev pirret, samtidig med at alt blev serveret på fornemmeste vis. Så da aftenen var omme, kunne kok og butler sige farvel til Helle og hendes gæster, vel vidende at de havde tilberedt og serveret en udsøgt middag og givet dem en uforglemmelig aften.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109