23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Arbejder I aktivt med at sænke klimaaftrykket?

Udløber
27. september 2027

Flere og flere virksomheder og organisationer vælger at arbejde aktivt med at sænke deres klimaaftryk. Det skyldes ikke kun de mange krav f.eks. GHG-protokollen men også bevidstheden i virksomhederne og i samfundet generelt.

”Vi oplever at flere og flere virksomheder ønsker at arbejde aktivt med at reducere klimaaftrykket”, oplyser konsulent Kåre Gausdal, som har arbejdet med miljøledelse de sidste 30 år. Han fortsætter, ”og det der er særlig interessant, er hvordan det rykker i disse år. Det er ikke længere blot nogle få, men mange virksomheder, som deltager aktivt. Det er en fornøjelse at se den udvikling, når man som jeg, har fulgt det så mange år. Det er meget positivt”.   

GHG-protokollen er internationalt anerkendt og meget udbredt. GHG-protokollen indeholder 3 scope.

Scope 1: direkte udledninger fra egen produktion af energi, herunder transport i virksomhedens egne transportmidler. Direkte energiforbrug – f.eks. gasfyr, fjernvarme mv. Anvendelse af el mv.
Scope 2: indirekte udledninger i forbindelse med forbrug af indkøbt energi og el mv.
Scope 3: indirekte udledninger fra energiforbrug til ekstern transport, andet energiforbrug: f.eks. transport af brændsler til fremstilling af el og varme, andre outsourcede aktiviteter, andet.

De kommende år byder på en lang række initiativer og krav, som skal sænke klimaaftrykket, øge bæredygtigheden og forbedre CSR generelt. Blandt andet gennem CSRD, som omhandler bæredygtighedsrapportering (Corporate Sustainability Reporting Directive).

I 2025 træder andre EU-regler i kraft som omhandler udvidet producentansvar for emballage og oprydningsansvar for engangsplastik 

I 2030 skal Danmark skal have opnået 70% reduktioner i CO2 relativt i forhold til udledningen i 1990. EU skal i 2030 have opnået 55 % reduktion i CO2 i forhold til 1990.  USA vil reducere CO2-udledninger med 50 % sammenlignet med 2005. En god CSR-strategi understøtter FN's 17 verdensmål. Virksomheder kan anvende målene som inspiration til sine mål og handlingsplaner - således at de kan blive en målestok for virksomhedens hidtil skabte præstationer og for den fremadrettede udvikling på CSR.

 ”Nogle oplever at det er svært at komme i gang”, siger Camilla Fibiger Gausdal”. Hun fortsætter ”Vi har stor erfaring med at gennemgå CSR systematisk, og med f.eks. energiledelse og en systematisk gennemgang af energiforbruget, vil der i de fleste tilfælde være besparelser at hente udover det positive, at man er med til at sænke klimaaftryk og forbedre arbejdsmiljøet. Som på så mange andre områder handler det om systematik og en god kultur i virksomheden. Det er det der skal til for at forbedre CSR aktivt, og det skal starte et sted – typisk med en engageret ledelse og nogle gode ambassadører i medarbejderne - så er det min oplevelse at man kan komme rigtig langt. ”

Du kan læse mere om her CO2 regnskab og CSR

Vicath EQ ApS
Agerhatten 5A
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32662277

Kontaktperson

Camilla Fibiger Gausdal
Direktør
+45 63154444 cg@vicatheq.dk

Send til en kollega

0.048