23948sdkhjf

Tusindvis gik igennem The Tube

Massiv interesse for Designskolen Koldings internationale udstillingskoncept på Il salone i Milano.
2.000 potteplanter, 7.000 legoklodser, 8.000 kataloger og et femcifret antal tusinder af besøgende.

Regnskabet over Designskolen Koldings anden optræden med udstillingskonceptet The Tube ved verdens største designbegivenhed, Il Salone i Milano, er knap gjort op. Men et står tilbage. Udstillingens tal skal gøres op i tusindevis.

Et overvældende antal besøgende indkøbere, meningsdannere, designere og ikke mindst pressefolk fra hele verden gik i dagene fra den 9. til 14. april igennem The Tube.

Fra Danmark kom bl.a. Politiken, Berlingske Tidende og Bo Bedre og på en direkte Skype-forbindelse til DR2 Morgen og Eftermiddag kunne Nikolaj Lorenz Mentze berette om åbningen af samarbejdsprojektet The Tube.

Også internationalt blev der lagt mærke til udstillingen. Designboom kunne ikke modstå Tobias Tøstesens delikate Chandelier af 7.000 legoklodser, og nyheden om The Tube toppede på det anerkendte webmagasin allerede onsdag og blev efterfølgende blandt de 10 mest læste i ugens løb - en nyhed der spredte sig så langt som til kinesiske webmedier.

Potteplanter revet væk
Udstillingen var på alle måder bemærkelsesværdig. De syv projekter spændte designmæssigt vidt fra det kunstneriske konceptuelle værk Behind Water, skabt i et samarbejde mellem Nikolaj Lorentz Mentze og Grundfos til guerilla-markedsføringsprojektet Urban Planting, som de to designstuderende Martin Meincke Pedersen og Sebastian Askari Schmidt har modtaget prisen, Flower Design Award, for.

"Vis din kvinde, hvor meget du elsker hende. Plant en potteplante et farligt sted!", lød opfordringen fra videoen Urban Planting, der konstant kørte i en container fyldt med potteplanter til at tage med. I løbet af to dage blev de første 1.200 planter revet væk og placeret rundt omkring på farlige steder i Milano til skue ikke blot for besøgende, men også på det sociale medie, Instagram.

800 nye potteplanter blev leveret torsdag morgen, men allerede fredag aften var der udsolgt og et lille skilt forkyndte, at 2.000 nu havde plantet en blomst et farligt sted i Milano.

Stærk markering af dansk design
Dansk design markerede sig stærkt på messen. Ud over Designskolen Koldings ni unge designere viste yderligere 40 unge designere fra arkitektskolerne i Aarhus og København, hvad dansk design står for med afsæt i en fælles udstillingszone for nye og kommende designere.

Ventura Lambrate tiltrækker år for år stadig flere besøgende, som vil se, hvad der rører sig udenfor den konventionelle messe og ikke mindst besøge de mange designuddannelser, som holder til i området.

I seks dage valfartede folk igennem, der blev testet og trukket, rørt og beundret, ja interessen var så voldsom, at Carl Emil Jacobsens pop-up møbler i ege tæpper til sidst måtte have en skrue hér og dér for at klare de sidste dage på messen.

For dem der ikke nåede til Milano kan The Tube i øvrigt opleves i Kolding, når dørene slås op til årets kulturfestival fra den 23. august.

FAKTA
The Tube blev udstillet 9.-14. april i Milano med støtte af Kolding Kommune, Danish Design & Architecture Initiative, Innonet Lifetstyle, Augustinus Fonden og Toyota Fonden, Dansk Gartneri, Danske Prydplanter.

Partnere: Ecco, The Lego Group, Republic of Fritz Hansen, Grundfos, Ege Tæpper og Designskolen Kolding.

Designere: Michael Svane Knap, Christian Troels, Carl Emil Jacobsen, Nikolaj Lorentz Mentze, Louise From, Tobias Tøstesen, Lærke Ellegaard, Martin Meincke Pedersen og Sebastian Askari Schmidt.

Curator: Karen Kjærgaard.

Kilde: Designskolen Kolding

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.219