Køkkener med indbygget arbejdsmiljø
Midt i en køkkentid, hvor familier shopper nye køkkener som aldrig før, er der nok ikke så mange, der tænker på, hvad der ligger bag. Men det gør Invita. På fabrikken i Bording arbejder de målrettet for et godt arbejdsmiljø.
Midt i en køkkentid, hvor familier shopper nye køkkener som aldrig før, er der nok ikke så mange, der tænker på, hvad der ligger bag. Men det gør Invita. På fabrikken i Bording arbejder de målrettet for et godt arbejdsmiljø.
Når det fra 1. januar er træ- og møbelbranchens tur til at få screenet arbejds-miljøet, kan Invita efter al sandsynlighed vise et flot arbejdsmiljø frem for Arbejdstilsynet.
For på virksomheden i Midtjylland bliver der arbejdet hårdt for den sag.
Egenindsats, nødberedskab, APV og APB er begreber, der falder helt naturligt i snakken med fabrikschef Michael Moeslund.
- Vi arbejder meget bevidst med at blive rigtig gode til arbejdsmiljø, siger han og nævner konkret brugen af lak, håndtering af kemikalier og sikkerheds-grupper for hver afdeling.
Inden Invita begyndte den store indsats for et bedre arbejdsmiljø, kortlagde ledelsen gennem interview med medarbejderne og med hjælp fra bedrifts-sundhedstjenesten (BST), hvilke arbejdsmiljøproblemer, der var på fabrikken og på de administrative kontorer.
Blandt andet var der nye regler inden for ATEX, atmosfærisk eksplosionsfare, hvor områder med dampe og støv i luften nu skal klassificeres, om der er godt nok udsug, og om der er specielt farlige zoner på fabrikken. For så skal alle maskiner og udstyr også være ATEX-godkendt.
Personligt - hele vejen
På Invita har ledelsen lige drøftet planerne om at blive arbejdsmiljø-certificeret og dermed få den eftertragtede grønne smiley. Dermed skal de som 20 andre virksomheder i træ- og møbelbranchen ikke have besøg af Arbejdstilsynet fremover.
- Vi er et ansvarligt køkkenfirma hele vejen rundt. Når folk køber et personligt køkken fra os, vil vi have, at det der sker, inden køkkenet er sat op hos kunden, er gjort ordentligt og forsvarligt, siger fabrikschefen.
Men det er ikke nok at have et godt arbejdsmiljø i køkkenskuffen. Der skal ifølge Michael Moeslund også være gejst blandt medarbejderne. Derfor er de også med i beslutningerne og i den lovpligtige sikkerhedsorganisation, der holder møde fire gange om året.
- Vi vil ikke have et faremoment for de ansatte. Invita skal både være et godt sted at arbejde og et godt køkken at lave mad og spise i, siger Michael Moeslund.
Tjek virksomheden
I forbindelse med de kommende screeninger af træ- og møbelbranchens arbejdsmiljø har DI sammen med TIB lavet vejledningen "Klar til screening".
Den gennemgår, hvad Arbejdstilsynet kigger på, indeholder skemaer til konkret at tjekke virksomheden, og den kan bruges som handlingsplan.