250 afgangsprojekter vises frem i gammel grovsmedje
Kan designere hjælpe med at skabe bedre accept af den forandring, kroppen gennemgår under alvorlig sygdom ved at skabe et møbelsystem med spejle på et børne- og ungeafsnit på Rigshospitalet?
Hvordan kan arkitektur vise veje til at genopbygge samfund, der har været udsat for krig, med afsæt i ruinerne i Mosul?
Hvordan kan design inspirere til inklusion og identitetsmæssig mangfoldighed ved at skabe en ny forståelse for arabisk queer kultur i vestlig mode?
Sådan lyder nogle af de spørgsmål, de studerende ved Det Kongelige Akademi har søgt svar på gennem mere end 250 afgangsprojekter, der i den kommende tid kan opleves i Meldahls Smedie i København.
Siden 2016 har de studerende arbejdet med FN’ Verdensmål, og fælles for afgangsprojekterne er, at de gennem kunstneriske greb viser veje mod en mere bæredygtig og mangfoldig fremtid.
– Et besøg på årets afgangsudstilling efterlader én motiveret og med fornyet energi. Hvert og ét af projekterne har potentiale til at medvirke til de ændringer i vores vaner og kultur, der er centrale for at komme i mål med den nødvendige omstilling, som FN’s Verdensmål også anviser vejen for, siger rektor Lene Dammand Lund i en pressemeddelelse.
Flere af afgangsprojekterne er lavet i samarbejde med offentlige og private virksomheder og med input fra andre fagligheder, hvilket rektoren ligeledes ser en styrke i.
– De studerende arbejder med formgivning og taler ind i erhvervslivet med konkrete løsninger på arbejdsmarkedets behov. Det er meget overbevisende og lovende for fremtiden, siger Lene Dammand Lund.
Som noget nyt præsenterer udstillingen en ”Wall of UN Projects X Det Kongelige Akademi”, inddelt efter FN’s verdensmål, hvor man kan få overblik over alle de projekter, der relaterer sig til de enkelte mål.
Afgangsudstillingen er åben fra 23. juni til 9. juli og igen fra 31. juli til 17. august.