Efter genoplivning: Nye ejere har ryddet op i Hanstholm Køkken
De nye ejere og den nye ledelse i Hanstholm Køkken har brugt det første halvår af 2023 på at rydde op i butiksnettet, gamle sager og procedurer.
Nu er strategien for fremtiden stukket ud.
Fremover skal virksomheden fokusere på at producere, sælge og markedsføre køkkenbrandet, mens butikkerne skal drives af selvstændige forhandlere, lyder det i en pressemeddelelse.
Hanstholm Køkken måtte først på året igennem en konkurs, men blev reddet af nye investorer. Den nordjyske erhvervsmand Villy Jæger købte gennem sin virksomhed 2LP aktiemajoriteten i det nye selskab, som blandt aktionærerne også har Lars Gantzel Pedersen, der var medejer af det lukkede selskab.
- Hanstholm Køkken er grundlagt i 1968, og vi har et velfungerende produktionsanlæg og et brand, der er kendt for høj snedkerkvalitet. Derfor har vi et godt fundament for at genrejse og udvikle virksomheden, siger Villy Jæger i pressemeddelelsen.
Kendt med køkkenbranchen
I den nye ejer- og lederkreds er kendskabet og erfaringen med køkkenbranchen både dyb og bred.
Villy Jæger har selv arbejdet med Nettoline, Kitchn, Biga og Boform, mens salgs- og marketingchef Steen Moss Christensen tidligere været markedschef hos Hanstholm Køkken og derudover bringer branchekendskab med fra Svane Køkkenet, to tyske køkkenbrands Häcker og Rotpunkt samt bordpladefabrikken DFI-Geisler.
Ny detailstrategi
I fremtiden vil kæden blive forhandlerdrevet. Tidligere ejede virksomheden selv 11 ud af 14 butikker, og heraf er de otte nu lukket. Tilbage er seks butikker - tre fabriksejede i henholdsvis Aarhus, København og Vildsund samt tre selvstændige forhandlere i Aalborg, Frederikshavn og Svendborg.
- Ledelsens opgave bliver at producere eksklusive køkkener på produktionsanlægget og sørge for brandingen, siger siger Steen Moss Christensen, der tog over den 1. maj.
Ny Hanstholm-ejer: – Den her gang gav det mening at købe en fabrik
- Lige nu er vi gang med at finde dygtige forhandlere, som vil drive butikkerne i Aarhus og København. Samtidig er vi i dialog med flere potentielle forhandlere i andre attraktive byer, tilføjer han.
Millionkontrakt til kollegium
På fabrikken i Vildsund er ordrebeholdningen i efteråret pæn på fabrikken, som blandt andet udfører specielle inventarløsninger for 2LP.
- Vi har desværre haft nogle problemsager fra det lukkede selskab, som vi tager ansvar for at løse. Til gengæld kan vi se frem til nogle spændende projekter til bl.a. hoteller og kollegier, siger Steen Moss Christensen.
Konkret nævner han en aftale om levering af køkkener og inventarer for cirka 7 mio. kr. til et kollegium ved DTU i Lyngby.
- Aktuelt er de private forbrugere generelt tilbageholdende, men hos vores forhandlere oplever konsulenterne en stigende interesse for at få udarbejdet tegninger og budgetter til nye køkkener, fortæller Steen Moss Christensen.