23948sdkhjf

Store fordele ved familieejede selskaber

Familieejede selskaber som Linak scorer store økonomiske gevinster ved at træffe hurtige beslutninger uden at skulle spørge andre.
Linak, der producerer teknik til bl.a. hospitalssenge og møbler, har siden 2008 haft et samlet bundlinjeoverskud på 1,1 mia. kr. Virksomheden er familieejet og er en af de 20 største privatejede selskaber, som siden finanskrisens start har udbetalt over 15 mia. kr. i udbytter. Det viser en opgørelse, som Jyllands-Posten har foretaget.

Flere af personerne bag selskaberne vurderer, at familievirksomhederne besidder den trumf at kunne træffe beslutninger uden at skulle have en større aktionærkreds med på råd.

- Som familieejet virksomhed kan man træffe beslutninger meget, meget hurtigt, og det kan være en god ting. Jeg kan tage beslutning om at investere 50 mio. i min ferie, hvis det skulle være. Det kan man ikke i et børsnoteret selskab. Der skal det gennem, jeg ved ikke hvor mange bestyrelser. Det er et stærkt kort at have på hånden, siger Bent Jensen, som er ejer af Linak i Nordborg, til Jyllands-Posten.

Af andre succesfulde familievirksomheder nævner avisen legetøjskoncernen Top-Toy samt transportselskabet HCS, mens selskaberne Færch Holding, FLSmidt og Vola betegnes som eksempler på dysfunktionelle familieejerskaber præget af syrlige slagsmål og opgør.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079