23948sdkhjf

Håndværkerfestival melder klar til premieren

Onsdag og torsdag er landets kloge hænder budt til festival i hovedstaden

Når Lokomotivværkstedet i Københavns Sydhavn i dag, onsdag,  slår dørene op, håber holdet bag den nye festival Håndværk, at man med et spækket program kan tiltrække en stor del af landets kloge hænder.

Ifølge arrangøren Building Green bliver det mere festival end messe, da de traditionelle indslag i form af udstilling, debatter og oplæg suppleres med masser af læring og underholdning på standene, arbejdende værksteder, konkurrencer, en scene med live byg, underholdning og mere meget. De besøgende kan for eksempel give sig i kast med 5-kamp, power tools race og se standup med Anders Nielsen, Christian Fuhlendorff og Victor Lander.

På scenerne vil der være debatter om blandt andet fremtidens håndværkerbranche, uddannelse, diversitet, biobaserede materialer og ikke mindst bæredygtighed. Der bliver således noget for enhver smag, og der er både unge ildsjæle, kendte influencere, folk fra tv-branchen og tunge profiler fra den udførende del af byggebranchen på festivalplakaten. Og lige nu er der ekstra spænding i luften hos Building Green, der har knoklet ekstra på med festivalen det sidste stykke tid.

– Vi glæder os simpelthen så meget til at se det hårde arbejde udfolde sig på onsdag og torsdag. Vi har prøvet at gøre det hele lidt anderledes end vi plejer og gjort plads til mere spræl og anderledes aktiviteter. Og vi er meget spændte på, hvor mange besøgende, der lægger vejen forbi, siger Sarah Elhauge, direktør for Building Green, i en pressemeddelelse.

– Vi ved, det kan tage nogle år at få bygget et nyt, stort event op, men det ser alligevel ud til, der er god tilslutning til festivalen. Vi håber selvfølgelig rigtig mange vil komme forbi på dagene, og det er vores mål, at det skal være en platform, der skal kunne vokse sig større og større med tiden, lyder det videre.

Stande med mere

Også på udstillingsdelen adskiller Håndværk sig ifølge arrangøren fra den klassiske messe. Der kommer selvfølgelig til at være en masse stande med produkter, materialer og gode tilbud, men der kommer også til at være flere stande med aktiviteter og konkurrencer, blandt andet hos Stark, der også er støttepartner på festivalen. 

Her kan de besøgende opleve et arbejdende værksted, hvor kreativitet, bæredygtighed og talent smelter sammen med det gode gedigne håndværk.

– Stark er Danmarks største distributør af byggematerialer, og derfor har vi en særlig forpligtelse til at gå forrest i den grønne omstilling i branchen. På Håndværk møder vi håndværkere, entreprenører og de elever, der bliver morgendagens mestre, så festivalen giver os mulighed for at gå i dybden med hjælp og rådgivning med alt fra valg af byggematerialer til dokumentation af stadig skrappere klimakrav, siger Britta Korre Stenholt, adm. direktør i Stark Danmark.

Også hos en anden støttepartner, Carl Ras, kommer den grønne dagsorden i fokus, når virksomheden stiller op sammen med Havnens Hænder og Genbyg.

– Hos Carl Ras tror vi på, at det er gennem en fælles indsats, vi kan løfte mængden af godt håndværk, som samtidig arbejder med en klimavenlig dagsorden. Og du kan ikke løfte denne kæmpe opgave, uden at have de udførende håndværkere med på vognen. På Carl Ras-standen kan de besøgende prøve special beslag til CLT-byggeri, deltage i workshops og få vejledning om, hvordan de nemt finder dokumentation på produktets klimaaftryk, fortæller Gorm Rasmussen, adm. Direktør i Carl Ras.

Alle skal med

Med den nye festival sætter Building Green altså fokus på den mere lavpraktiske del af den grønne omstilling, og arrangøren bilder sig ikke ind, at det er nogen nem opgave. Men hele værdikæden i byggeriet skal være med, hvis der skal ske forandringer, lyder budskabet fra bagmændene, der derfor er sprunget ud som festivalarrangører.

– Det er svært at samle håndværkere og den udførende del af branchen. Vi har før forsøgt at få dem mere repræsenteret på Building Green-events, men nu har vi simpelthen lavet noget kun til den del af byggebranchen i stedet, siger Sarah Elhauge, der trods den svære opgave er ved godt mod:

– Vi har oplevet enorm opbakning, men vi hører også, at vi er lidt modige for at kaste os over det, men vi kan simpelthen ikke lade være. Vi skal have alle i byggebranchen med i den grønne omstilling, og alle de kloge hænder i branchen fortjener også at blive hyldet, slår hun fast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125