Relancerer gamle Arne Jacobsen-møbler
Gamle tegninger fra de største arkitekter får nyt liv i disse år. Arne Jacobsens barnebarn, Tobias Jacobsen, og møbelfirmaet Howe har netop relanceret en stol fra 1955.
Tungen er oprindeligt designet til Munkegårdsskolen, som stod færdig i 1956. Skolen er et af mange fine eksempler på Arne Jacobsens totaldesign, idet han tegnede både bygningen, stolene og bordene samt lamper, højtalere og andet inventar.
- Jeg er derfor begyndt at relancere nogle af hans gamle designs, som jeg føler passer ind i tiden i dag. Det gør jeg i samarbejde med forskellige designvirksomheder, som, jeg ved, gør en dyd ud af originalitet og kvalitetsdesign, fortæller Tobias Jacobsen.
Blandt disse virksomheder er Howe, som den 1. juni i år genoptog produktionen af ”Tungen” – en stol som Arne Jacobsen tegnede tilbage i 1955 til Munkegårdsskolen i Gentofte.
- Da vi fik muligheden for at overtage ”Tungen”, kunne vi simpelthen ikke lade den passere. Og jeg indrømmer det gerne; vi faldt pladask for dette henrivende design. Og nu har vi muligheden for at give Tungen den opmærksomhed, som den fortjener, fortæller sales & marketing manager, Lars Bruntse.
Tro mod originalen
Under hele processen – fra de første tegninger blev fundet frem af gemmerne og til den færdige stol stod klar – har Howe og Tobias Jacobsen arbejdet tæt sammen for i fællesskab at sikre, at Tungen er 100 procent tro mod den elegante original.
- Min vigtigste opgave har under hele processen været at sørge for, at den ’nye’ stol er så tro mod min farfars vision som muligt, forklarer Tobias Jacobsen, som generelt bruger meget tid på at varetage sin farfars store arv.
- Vi har taget Tungen under vores vinger hos Howe og har tilført vores viden inden for konstruktion, design og håndværk, for at sikre at dette originale design lever op til nutidens høje standarder, tilføjer Lars Bruntse om processen.
Vi kigger tilbage
Hos Howe er stoltheden stor over at få lov at arbejde med så klassisk et design, og med relanceringen af ”Tungen” følger virksomheden trop på en af de altoverskyggende tendenser indenfor møbelbranchen i øjeblikket – at kigge tilbage i tiden.
Det hele begyndte med Verner Pantons Flowerpot, og sidenhen har mange andre gamle tegninger fået nyt liv.
- Tendensen er et produkt af krisen, idet mange i dag værdsætter design, som er klassisk og dermed kan holde i mange år. Desuden sættes der i dag også mere pris på, at tingene har en historie, og det må man sige, at ”Tungen” har, siger Lars Bruntse.