23948sdkhjf

Byggekonsortium når toppen på træbyggeri til en milliard kroner

Det 36 meter høje Marmormolen i Københavns Nordhavn er bygget med træ som den bærende konstruktion.

På Københavns Nordhavn er stort byggeri i gang.

Marmormolen hedder det, og med sine 28.000 kvm, otte etager og 36 meter er det langsomt ved at tage form.

Og nå ja, så er det bygget med træ som den bærende konstruktion.

Ved at bruge træ i stedet for traditionelle betonelementer forventes det, at man kan reducere cirka 4.000 tons CO2 i direkte udledning, samtidig med at træet binder en mængde CO2, der først udledes, hvis ejendommen nedtages om op mod 100 år.

Projektet har ifølge Projektagenten, Wood Supplys søstermedie, en entreprisesum på en mia. kr.

For nylig nåede man toppen på byggeriet og i forbindelse med rejsegildet var der rosende ord at hente fra Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, der ser et stort potentiale i byggeriet.

- Jeg presser på for, at endnu flere af byens bygherrer vil tage lignende modige initiativer for at nedbringe CO2-udledningen af vores byggeri i byen. Det er en bunden opgave at mindske ressourceforbruget i byggebranchen og sætte fart på den grønne omstilling af Københavns byggeri, siger Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelse.

AP Ejendomme står for opførelsen af Marmormolen, der er tegnet af Henning Larsen, mens Pihlkonsortiet er totalentreprenører på opgaven. Træet til bygningen kommer fra henholdsvis Södra i Sverige og Mayr-Meinhof Holz i Østrig

Hos Pihlkonsortiet er det også en anderledes opgave, man har stået overfor end normalt, men ikke desto mindre, priser entreprenørvirksomhedens adm. direktør opgaven velkommen.

- Det er sjældent, at der herhjemme er mulighed for at arbejde med træ i en så stor skala, som vi gør med Marmormolen, siger Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i Pihlkonsortiet i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at Pihlkonsortiet glæder sig over at være med til at realisere projektet.

- Der er ingen tvivl om, at det er et projekt, som er med til at vise andre, at det kan godt lade sig gøre at bygge med materialer, der ellers sjældent bliver brugt på så store projekter, lyder det fra Frank Aarslew-Jensen.

I forbindelse med byggeriet af Marmormolen forventer AP Ejendomme en reduktion på omtrent 6.660 ton CO2 på råhuset. Byggeriet stiler også efter en DGNB-platin certificering.

Går alt efter planen ventes byggeriet at stå færdigt i 2025.

Konsortierne 

  • Pihlkonsortiet består af Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson. Konsortiet har i det forgangne år blandt andet vundet AP Pensions udbud på det 28.000 kvm store erhvervsdomicil, Marmormolen.
  • BNS Konsortiet består af BNS og LM Byg og står blandt andet bag en byfornyelse i Urbanplanen på Amager for Byggeri København.
  • LM Byg Konsortiet består af LM Byg og M.J. Eriksson og er aktuelt i gang med sin første opgave;  en storentreprise på Rigshospitalets nye børnehospital, Mary Elizabeths Hospital.

Kilde: Pihl Koncernen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109