23948sdkhjf

Investorer må spytte millioner i kassen hos underskudsramt møbelproducent

Det seneste regnskab giver panderynker hos Takt, som leverer sit femte underskud på fem år

For andet år i streg lyder underskuddet på mere end syv millioner kroner hos Takt.

Ifølge administrerende direktør Henrik Taudorf Lorensen var det forventet, at 2023 blev en underskudsforretning for Takt - dog ikke i den størrelsesorden, som det nu er tilfældet.

- Den vækst, som vi havde planlagt efter, kom ikke, og derfor har vi måttet justere. Man kan måske godt sige, at vi retrospektivt var for optimistiske, men man må også anerkende, at den situation, som hele branchen kigger ind i lige nu, er ekstraordinær, siger han med henvisning til et forbrugermarked, der er hårdt udfordret af blandt andet krigen i Ukraine og ændrede købemønstre efter corona.

Takt
Regnskabsår 2023 2022 2021
Bruttofortjeneste 2,3 2,8 4,4
Resultat af primær drift -7,2 -6,8 -2,9
Resultat før skat -7,4 -7,6 -3
Årets resultat -7,3 -7,6 -2,9
Balancestatus 8,9 8,9 14,2
Egenkapital -0,3 -2,9 4,6
Antal ansatte 18 - -
Kilde: CVR

Det seneste regnskab er det femte af slagsen i træk, hvor der er røde tal på bundlinjen, hvilket betyder, at møbelproducenten siden opstarten i 2019 endnu ikke har formået at gå i sort.

Henrik Taudorf Lorensen afviser, at kunderne skulle mangle interesse for Takts produkter. 

- Vi ser ikke indikationer på, at udviklingen er relateret til vores konkrete produkter. Tværtimod oplever vi stor tilfredshed, ligesom vi differentierer os meget stærkt på bæredygtighed, certificeringer og CO2-gennemsigtighed, som er noget både private og B2B-delen i høj grad efterspørger. Det er et spørgsmål om, at forbrugerne prioriterer andre ting end at købe møbler lige nu. Vi ser fortsat god vækst i vores B2B-forretning. 

Klækkelig kapitaludvidelse

Det er ikke kun Takts bundlinje, der endnu engang går i rødt. Det gør også egenkapitalen, som i 2023 lød på -309.614 kroner mod -2,9 millioner kroner i 2022.

Vi har lavet den omstilling, der skal til for at rette op Henrik Taudorf Lorensen

At egenkapitalen trods det genstridige millionunderskud er vokset, skyldes en klækkelig kontant kapitaludvidelse på lidt over ti millioner kroner. Direktør Henrik Taudorf Lorensen fortæller, at det er Takts investorkreds, der har givet virksomheden en tiltrængt vitaminindsprøjtning. 

- Vores investorbase er udmærket klar over, hvad det kræver, når man etablerer en ny, innovativ forretning som vores, forklarer han og understreger, at kapitaludvidelsen er sket ganske udramatisk. 

- Når det er sagt, så har vi allerede i midten af sidste år igangsat en række omstruktureringer, hvor vi sagde farvel til en række medarbejdere og omlagde omkostninger, så vi lige nu rammer breakeven. Vi har lavet den omstilling, der skal til for at rette op, og nu er det så planen, at vi i løbet af i år kan begynde at opbygge egenkapital på ny. 

Takt blev grundlagt i 2019 af Henrik Taudorf Lorensen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: design møbelproducent
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.449